ENERGI

Kraftselskaper er positive til makspris

De store kraftselskapene er positive til å tilby fastpris på strøm fra nyttår, men strømselskapet Tibber tror folk flest vil tape på det.

Selv om de fleste selskapene er positive, advarer Tibbers konsernsjef Edgeir Aksnes Vårdal.
Selv om de fleste selskapene er positive, advarer Tibbers konsernsjef Edgeir Aksnes Vårdal. Foto: Eirik Helland Urke
16. sep. 2022 - 11:25

Regjeringen har foreslått at kraftselskapene skal kunne tilby husholdninger fastprisavtaler på strøm i kontrakter over tre, fem og sju år. Det kan imidlertid bli dyrt hvis prisene faller innenfor den perioden.

Flere av de store kraftselskapene i Norge er positive til fastpris, skriver Aftenposten. Konsernsjef Eimund Nygaard i Lyse sier prisen må være lavere enn dagens spotpriser.

– Så vil det alltid være en viss risiko både for strømprodusenten og kunden. Men jeg har tro på at vi kan finne en markedsmessig fornuftig løsning, sier Nygaard.

PR-manager Kristian Myrseth i Fortum sier de vil tilby fastprisavtaler med vilkår som er akseptable for alle, men tror ikke husholdningene ønsker avtaler som går over tre til sju år.

Selv om de fleste selskapene er positive, advarer Tibbers konsernsjef Edgeir Aksnes Vårdal.

– Gjennom tradisjonelle fastprisavtaler risikerer du å binde deg til en avtale hvor du må betale for mye for strømmen i mange år, sier Vårdal.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.