KRAFT

– Kraftpenger til Sp lukter svidd

PINLIG: - Jeg anser det som åpenbart at disse to kraftselskapene har forsøkt å kjøpe seg positiv oppmerksomhet fra energiministerens parti, sier Ketil Solvik-Olsen.
PINLIG: - Jeg anser det som åpenbart at disse to kraftselskapene har forsøkt å kjøpe seg positiv oppmerksomhet fra energiministerens parti, sier Ketil Solvik-Olsen. Bilde: Truls Tunmo
Mona Sprenger
9. sep. 2010 - 14:41

– Energiministeren kan ikke behandle søknader fra selskaper som har tildelt hans parti penger, mener Frps Ketil Solvik-Olsen.

Dagens Næringsliv melder i dag at Troms Kraft og Eidsiva Energi i 2009 ga Senterpartiet støtte på til sammen 700.000 kroner.

– Suspekt

Fremskrittspartiets energi- og miljøpolitiske talsmann mener at ønsket om egne fordeler er den bakenforliggende årsaken til at kraftselskapene ga Senterpartiet penger i valgkampen.

– Denne saken er suspekt. Jeg anser det som åpenbart at disse to kraftselskapene har forsøkt å kjøpe seg positiv oppmerksomhet fra energiministerens parti. Riis-Johansen bør derfor holde seg unna deres prosjektsøknader – bindingene er blitt for sterke, sier Ketil Solvik-Olsen.

– Pinlig

Han beroliges overhodet ikke av at støtten angivelig gikk til å utarbeide en energirapport.

– De to kraftselskapene hjalp i realiteten Senterpartiet å skjule manglende resultater etter fire år i energidepartementet. Jeg syntes det var pinlig da Senterpartiet i valgkampen skrøt av sin ferske energirapport, mens de i løpet av fire år i energidepartementet ikke klarte å fremlegge noe lignende.Vil reise debatt

Frp-politikeren mener at innbyggere i eierkommunene til Troms Kraft og Eidsiva Energi bør spørre seg hvorfor deres kraftselskap skal støtte et politisk part med penger.

– Dette er penger som enten burde vært brukt til energiprosjekter eller gitt utbytte til eierne. Støtte til politiske partier bør offentlig eide kraftselskaper holde seg langt unna, sier Ketil Solvik-Olsen. Han vil nå be lokale FrP grupper i eierkommunene reise debatt om saken i sine respektive kommunestyremøter.

– Jeg lurer på om Terje Riis-Johansen ville ment at det hadde vært helt i orden, hvis Statkraft hadde hjulpet Frp med en utredning?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.