NETTARKIV

Kraftkrise truer 40.000

EKSPORTINDUSTRI: Industrien i Midt-Norge er eksportrettet. Verdiskapingen per arbeidsplass er på rundt 700.000 kroner. Her fra Aker Yards Brattvaag. Nylig skrev de kontrakt med Maersk til en verdi av mer enn 3,3 milliarder kroener.
EKSPORTINDUSTRI: Industrien i Midt-Norge er eksportrettet. Verdiskapingen per arbeidsplass er på rundt 700.000 kroner. Her fra Aker Yards Brattvaag. Nylig skrev de kontrakt med Maersk til en verdi av mer enn 3,3 milliarder kroener. Bilde: Anders Steensen

– Hvis kraftsituasjonen i Midt-Norge ikke løses kan dette få dramatiske konsekvenser for noen av de mest verdiskapende, fremtidsrettede og eksportorienterte arbeidsplasser i Norge, sier direktør Svein Sundsbø i Norsk Industri. Han anser at etter 2008 er kraftsituasjonen vanskelig, dersom det ikke fases inn ny kraft innen den tid.

Industribedriftene i Midt-Norge har et kraftforbruk på om lag 10 TWh, og dette vil øke til 11,5 TWh når gassbehandlingsanlegget på Aukra er i drift fra høsten 2007. Mye av kraften brukes av noen større fabrikker, men det er en utstrakt bruk av elektrisk kraft i svært mange bedrifter i området.

– Økt pris på kraft vil ramme bedriftene gjennom lavere inntjening, og en eventuell rasjonering vil få svært store konsekvenser for mange eksportbedrifter, sier Svein Sundsbø på Norsk Industris hjemmesider.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.