OLJE OG GASS

Kraftkonsesjon gitt til Goliat

GOLIAT: Feltet bygges ut med en plattfor og et undervannsanlegg med til sammen 22 brønner. Hovedkraftforsyningen er fra land.
GOLIAT: Feltet bygges ut med en plattfor og et undervannsanlegg med til sammen 22 brønner. Hovedkraftforsyningen er fra land. Bilde: Eni Norge
Anders J. Steensen
9. juli 2010 - 09:38

Arbeid under denne anleggskonsesjonen skal sikre kraftforsyning til Goliat-feltet samt styrking av 132 kV-regionalnettet i Hammerfest.

Bestemt i Stortinget

Eni Norge har hele tiden planlagt for og fått Stortingets godkjennelse for en utbygging av feltet med kraft fra land.

Som følge av stortingsvedtaket, søkte Eni Norge og Hammerfest Energi Nett om anleggskonsesjon for utbygging av landanlegg som skal sikre kraftforsyning til Goliat-feltet når produksjonen starter i 2013.

Styrker lokalt nett

Utbyggingen vil styrke Hammerfest Energi Netts lokale 22 kV-forsyning samtidig som det vil gi en betydelig oppgradering og et nytt anlegg for 132 kV-regionalnettet i deler av Hammerfest-området.

Etter planen skal anleggsarbeidet vare i to år, med oppstart i 2011. Eni Norge står som utbygger, men alle anlegg tilhørende regional- og lokalnettet vil tilbakeføres til Hammerfest Energi Nett før idriftsettelse.

Reduserte utslipp

Goliat-feltet skal delelektrifiseres gjennom en ny sjøkabel, ca.: 10 mil lang, tilknyttet kraftnettet på land, med en kapasitet på 75 MW.

Elektrifisering av Goliat vil føre til ca. 50 prosent CO 2 -reduksjon sammenlignet med en løsning der elektrisiteten kun produseres på innretningen.

Goliat blir med dette forsynt med verdens lengste og kraftigste sjøkabel i sitt slag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.