NETTARKIV

Kraftige saker

23. mai 2002 - 13:15

BP har bestilt verdens kraftigste vanninjeksjonspumper til utbyggingen av Thunder Horse -feltet i Den meksikanske golfen. Pumpene leveres av Sulzer Pumps i Leeds, Storbritannia, og har en kapasitet på 338 m 3 i timen ved 605 bar.

Hver av de fire horisontale pumpene roterer med 6000 omdreininger i minuttet. De drives av en motor på hele 9700 kW, (13.000 hk). Det vil si at for å drive de fire pumpene samtidig, kreves like stor effekt som gasskraftverket på Statfjord A leverer.

Sulzer bygde først en prototyp som gjennomgikk omfattende testing på oppdrag fra BPs Deepwater Developement Program. Etter testperioden er pumpa blitt nøye gjennomgått, og toleransene viste seg å være dobbelt så store som da strømmen ble satt på for første gang. BP anså dette resultat som tilfredsstillende og bestilte like godt tre til for sin feltutbygging.

(ajs)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.