INDUSTRI

Kraftig resultatfall for Norsk Hydro

Norsk Hydro tjente 2 milliarder kroner før skatt i første kvartal. Det er et fall på 6,4 milliarder kroner fra samme kvartal i fjor.

Norsk Hydro produserer aluminium. Selskapet omsatte i alt for 48,5 milliarder kroner i første kvartal i år. Her er Hydros anlegg for aluminium på Karmøy.
Norsk Hydro produserer aluminium. Selskapet omsatte i alt for 48,5 milliarder kroner i første kvartal i år. Her er Hydros anlegg for aluminium på Karmøy. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
28. apr. 2023 - 07:39

Ifølge Dagens Næringsliv hadde analytikerne på forhånd ventet at resultatet før skatt ville være på 4,6 milliarder kroner.

Selskapet omsatte i alt for 48,5 milliarder kroner i første kvartal i år. Det er en økning på 2,1 milliarder kroner fra første kvartal i 2022.

– Lavere salgspriser på aluminium og alumina og høyere råvarekostnader hadde negativ innvirkning på resultatene, men ble delvis utlignet av positive valutaeffekter, skriver Norsk Hydro i en pressemelding.

Tesla-sjef Elon Musks forhold til Norge er ikke lenger like godt. Oljefondet har stemt nei til å gi han en gigantisk lønnspakke, noe som ikke har falt i god jord hos Musk.
Les også

Elon Musk: Truer aksjonærene om de ikke gir ham 500 milliarder – Norge sier nei

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.