MOBIL

Kraftig plugg fra ZTE

MWC 2013: ZTE Grand Memo har den heftigste prosessoren fra Qualcomm under panseret.

Marius ValleMarius ValleJournalist
25. feb. 2013 - 16:41

Kinesiske ZTE lanserte i dag sin nye toppmodell Grand Memo. Her snakker vi om nok en utforderer i "diger telefon"-segmentet.

Om du først og fremst forbinder ZTE med billigtelefoner som Blade, kommer de defintivt til å utfordre holdninge dine med denne telefonen. Ikke bare har den en 5,7 tommers skjerm og en tykkelse på 8,5 millimeter - den har også en Snapdragon 800-prosessor.

OPPDATERT: Det viser seg i ettertid at det var mye forvirring rundt hvilke spesifikasjoner ZTE Grand Memo faktisk har. En stund svirret det rykter om at det faktisk ikke var en Snapdragon 800-systembrikke under panseret, men en Snapdragon 600. Dette viste seg å ikke stemme. Videre var det en stund uklart om skjermoppløsningen var 1080p eller 720p, og det viser seg at det er snakk om 720p. Les mer om forvirringen hos Engadget.com.

Snapdragon 800

Snapdragon 800 MSM8974 har en firekjernet Krait 400-prosessor på 1,5 GHz, og grafikkbrikken Adreno 320. Grand Memo er den første telefonen som benytter seg av denne løsningen. Det er lett å anta at telefonen er råsterk, men hva de faktiske forhold er gjenstår selvsagt å se. Arbeidsminnet er på 1 GB.

Grand Memo har for øvrig dukket opp i andre varianter med forskjellige maskinvarekonfigurasjoner tidligere, men denne gangen er skjermoppløsningen satt til 1280 x 720 piksler. Telefonen har videre også støtte for 4G LTE. 

Telefonen har et 13 megapikslers kamera på baksiden, og kan ta opp video i 1080p (full HD). Frontkameraet skyter i 1 megapiksel.

Grand Memo har et kraftig batteri på 3200 mAh. ZTE har foreløpig ikke sagt noe om når du kan forvente å få kjøpt telefonen, eller hva den koster. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.