Utbyggingsplaner på sokkelen

Kraftig oppsving i utbyggingsplaner på norsk sokkel neste år

Valhall-feltet, Nordsjøen  20170815.
Aker BP-plattformen Valhall i Nordsjøen. Valhall-feltet, som består av til sammen seks oljeplattformer, har hatt oljeproduksjon siden 1982. Anlegget har produsert over 1 milliard fat olje siden den gang og har som ambisjon å pumpe opp 500 millioner fat olje til før den stenges ned.
Valhall-feltet, Nordsjøen 20170815. Aker BP-plattformen Valhall i Nordsjøen. Valhall-feltet, som består av til sammen seks oljeplattformer, har hatt oljeproduksjon siden 1982. Anlegget har produsert over 1 milliard fat olje siden den gang og har som ambisjon å pumpe opp 500 millioner fat olje til før den stenges ned. (Larsen, Håkon Mosvold)

I hele 2016 ble det levert byggeplaner for norsk sokkel på 23 milliarder kroner. Bare i desember i år leveres det planer verdt over 100 milliarder kroner.

I desember er det ventet utbyggingsplaner for hele sju prosjekter på norsk sokkel. Disse prosjektene er anslått til å ha en verdi på minst 106,5 milliarder kroner, viser en gjennomgang Sysla har foretatt.

Statistisk sentralbyrås estimater for oljeinvesteringer neste år kom i forrige uke og anslo totalbeløpet for 2018 til 144,3 milliarder kroner. I disse tallene var prosjektene i desember ikke med.

I år er det ventet at de totale investeringene kommer opp i rundt 150,8 milliarder kroner.

– Det er positivt med mange utbyggingsplaner. Næringen har gjennom en svært krevende periode jobbet godt med planer for å bygge ut funn og tilleggsressurser i felt. Dette skaper enorme verdier for samfunnet, sier Ingrid Sølvberg, direktør for utbygging og drift i Oljedirektoratet (OD), til avisen.

De to største prosjektene som vil levere utbyggingsplaner neste måned er med Statoil som operatør. Det gjelder anslåtte investeringer på 49 milliarder kroner på Johan Castberg-feltet og rundt 22 milliarder kroner på Snorre-feltet.

 

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå