KRAFT

Krafteksport til Russland

STENGE: Under hetebølgene i 2003 og 2006 måtte 17 kjernekraftverk i Tyskland, Frankrike, Spania, Romania, Slovakia og Tsjekkia redusere produksjonen eller stenge helt. ( Illustrasjonsbilde)
STENGE: Under hetebølgene i 2003 og 2006 måtte 17 kjernekraftverk i Tyskland, Frankrike, Spania, Romania, Slovakia og Tsjekkia redusere produksjonen eller stenge helt. ( Illustrasjonsbilde) Bilde: colourbox.com
Mona Sprenger
9. juni 2009 - 10:59

Den finske systemoperatøren Fingrid er klar til å eksportere 350 MW til Russland fra 2010, men først må det utformes regler som regulerer handelen mellom Finland og Russland.

Nytt

I dag er det kun mulig å importere kraft fra Russland til Norden, men dette bildet kan bli endret allerede neste år.

– Russerne utfører tekniske tester for tiden, men det er foreløpig ingen eksport til Russland, sier Fingrids Reima Päivinen til Montel Powernews.

Fra 2010

De neste stegene i utviklingen av en toveis-forbindelse mellom Russland og Finland avhenger av resultatene av prøvene som nå gjennomføres.

De kommersielle vilkårene for handelen på forbindelsen kan være på plass ”tidligst” i 2010, ifølge Päivinen.

– Vår posisjon er klar. Vi vil at kapasiteten blir tilgjengelig for flere aktører.

For tiden er all strømeksport fra Russland styrt av monopolselskapet Inter Rao, som har 18.000 MW med produksjonskapasitet i Russland og utlandet, inkludert North West-kraftverket som er hovedleverandør av russisk strøm til Norden.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.