KRAFT

Kraft-topper kommer ikke hjem:
– Et sant kaos

TRAVEL MANN: Energi Norges direktør Steinar Bysveen prøver å ordne hjemreise for 250 deltagere på vinterkonferansen i London
TRAVEL MANN: Energi Norges direktør Steinar Bysveen prøver å ordne hjemreise for 250 deltagere på vinterkonferansen i London Bilde: Jannicke Nilsen
Jannicke Nilsen, Mona SprengerJannicke Nilsen, Mona Sprenger
16. apr. 2010 - 16:20

Årets Vinterkonferanse i regi av Energi Norge i London er avsluttet og flere hundre deltakere er landfast i London.

Energi Norges reiseplanleggere har jobbet på spreng siden torsdag formiddag for å forsøke å finne alternative hjemreisemuligheter for de 250 deltakerne.

Så langt har de ikke lyktes i å få på plass reisemuligheter for alle.

Utfordrende

– Det er et sant kaos. Det er nye bestillinger og avbestillinger hele tiden. Det hadde vært lett å finne reiseløsninger for 1-3 personer, men det er en utfordring å få planene på plass for 250 personer, sier administrerende direktør Steinar Bysveen i Energi Norge.

100 deltakere er sikret plass på en buss til byen Lille i Frankrike i morgen klokken 10. Da Teknisk Ukeblad sist snakket med bookingansvarlig, var det mange som ikke hadde fått plass på bussen. Disse må nå avvente nærmere beskjed.

Usikkerhet

En av de heldige som fikk plass på toget er styremedlem i Trønder Energi og ordfører i Selbu kommune, Inga Balstad.

– Problemet har vært usikkerheten, det å ikke vite når og hvordan vi skulle komme oss hjem. Vi ville helst hjem i kveld, men jeg tar det rolig nå som jeg vet jeg har plass på bussen, sier Balstad, som er en av tolv i følget til Trønder Energi.

Tar det med ro

Men mange av krafttoppene tar situasjonen med knusende ro.

– Det finnes milliarder av mennesker som har det mye verre hver eneste dag. Hvis man først skal være strandet er ikke London det verste stedet å være, smiler konsernsjef i Eidsiva Energi, Ola Mørkved Rinnan, som reiser hjem i morgen. Det gjør også SNPower-sjef, Øistein Andresen.

– Dette tar vi helt med ro. Vi er vant til mye større utfordringer, sier Andresen på vei ut fra hotellet.

Fotballkamp

Lyse-sjef Eimund Nygaard har derimot ingen planer om å reise hjem før på søndag.

– Det er ikke så ofte at et vulkanutbrudd får konsekvenser, men det er ingen skandale å bli lenger i London, sier Nygaard, som har planer om å få med seg en fotballkamp i løpet av helgen.

Bysveen gir seg ikke før alle er trygt av gårde til Norge.

– Hvordan har vulkanasken preget konferansen?

– Jeg synes folk har tatt det sporty. Mange ser at det er en anledning til å hygge seg i London en dag ekstra, selv om det har gitt en spesiell ramme for konferansen og hjemreisen, sier Bysveen.