Kraft og data i samme kabel

Beckhoff tilbyr nå et produkt de har kalt EtherCAT P, en kabel som skal gi rask kommunikasjon og kraft i én kabel.

Dataoverføring og krafttilførsel i en og samme kabel er siste nytt fra Beckhoff.
Dataoverføring og krafttilførsel i en og samme kabel er siste nytt fra Beckhoff.
1. apr. 2016 - 07:00

Kombinasjonen av høy ytelses EtherCAT-kommunikasjon og fleksible alternativer for nettverkstopologi gjør EtherCAT P velegnet som bussystem for sensorer, aktuatorer og måleteknikk, skriver Beckhoff i en pressemelding. Kabelen skal redusere materiell- og monteringskostnader og spare plass.

Fra 24 til 600 volt

Den plassbesparende teknologien integrerer 24 V DC forsyning av EtherCAT P slaver med signaler og data fra tilkoblede sensorer og aktuatorer. I tillegg isoleres systemet elektrisk med Us (system og sensor supply) og Up (perifer spenning for aktuatorer) fra hverandre, hver med opp til 3 A strøm til de tilkoblede komponenter.

Alle fordelene ved EtherCAT beholdes, for eksempel: fritt valg av nettverkstopologi, høy hastighet, optimal utnyttelse av båndbredde, telegrambehandling on-the-fly, svært presis synkronisering og omfattende diagnostikk. Strømningene av Us og Up er direkte injisert i ledningene til en 100 Mbit /s kabel, noe som resulterer i en svært kostnadseffektiv og kompakt tilkobling.

Se også: Nye pc-er til industrien

Opp til 64 ampère

EtherCAT P skal gi fordeler både for tilkobling av mindre eksterne I/O-stasjoner i koblingsbokser, samt for desentraliserte I/O-komponenter lokalt i prosessen. Den dekker alle applikasjoner fra 24 VI/O til disker med 400 V AC eller 600 V DC, og med strøm på opp til 64 A. En gruppe plugger er utviklet til den nye kabelen for å utelukke muligheten for feilkobling til standard EtherCAT slaver.

Styreskapene forsvinner

Med muligheten til å overføre mer strøm, åpner EtherCAT P for automatisering uten styreskap. Med én kabels automatisering, automasjonskomponenter eller små koblingsbokser mottas de nødvendige styringsdata og strøm med bare én kabel og tilsvarende grener. Dermed faller behovet for store  kabinetter bort. Beckhoff har utviklet I/O enheter for bruk direkte i felt og for installasjon utenfor elektrisk skap, med IP67-klassifisering. 

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.