ARBEIDSLIV

Kraft i Varslingsystemer

14. juni 2001 - 14:50

Hafslund har sikret seg 67 prosent av aksjene i Varslingssystemer AS for å sikre seg en topposisjon innenfor det sterkt voksende sikkerhetsmarkedet. For kort tid siden kjøpte Hafslund også Vekterselskapet AS.

Hafslund vil bruke kompetansen til de ansatte i Varslingssystemer til utvikling mot framtidige markeder. Varslingssystemer er tiltenkt rollen som teknologimotor i utvikling av systemer for Smart-Hus.

Varslingssystemet AS ble etablert i 1979 og hovedvirksomheten er prosjektering, salg, installasjon og vedlikehold av store integrerte sikkerhetssystem for næringslivet og offentlig sektor. Vekterselskapet AS konsentrerer seg om salg og installasjon av boligalarmer tilknyttet selskapets vaktsentral.

- Vi ser betydelige synergieffekter mellom Varslingssystemer AS og Vekterselskapet AS, samtidig som virksomheten i sikkerhetsbransjen og kjernevirksomheten i Hafslunds nett- og kraftomsetningsvirksomhet konvergerer i økende grad. Det forventes betydelig vekst innenfor segmentene boligalarm, høysikkerhet og vakthold i årene som kommer, sier Arne Schjerpen i Hafslund Venture.

Varslingssystemer AS har i dag 28 ansatte og hadde i 2000 en omsetning på 47,7 millioner kroner. Selskapet regner mat at årets omsetning vil bli på 55 millioner kroner.

Varslingssystemer AS har kompetanse innenfor nettverksbaserte løsninger som benytter ISDN, LAN, WAN og WEB for kommunikasjon mellom enhetene. Produktområdene omfatter bl.a. alarm, adgangs-kontroll, TV-overvåking, integrerte sikkerhetssystemer, foto ID-systemer samt tid- og besøksregistreringssystemer, skriver Hafslund i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.