T2

Koser med Google

KASTER GLANS: Når Sonysjefen selv, Sir Howard Stinger stiller opp på en pressekonferanse er det for å kaste glans over selskapet og understreke viktigheten av det datterselskapet satser på.
KASTER GLANS: Når Sonysjefen selv, Sir Howard Stinger stiller opp på en pressekonferanse er det for å kaste glans over selskapet og understreke viktigheten av det datterselskapet satser på. Bilde: Odd Richard Valmot
15. feb. 2010 - 07:58

Barcelona: Mange har ventet på har ventet på hva Sony Ericsson skulle vise i Barcelona. Det har gått utenfor med markedsandelen det siste året og svenskjapanerne trenger et skudd i armen.

Det er flere måneder siden de lanserte Androidtelefoen X10, med svært imponerende data og et griselekkert grensesnitt, men den er ikke å få ennå. Nå er det like før vi kan kjøpe den i butikkene og kanskje det blir den best spesifiserte Androidtelefonen til nå. Sony Ericsson forventer, kanskje med god grunn, at dette blir en suksess.

Nå handler det om å bringe sammen de to områdene Sony Ericsson er gode på, og det er kommunikasjon og media, mener selskapet.

Krymper

Kanskje overraskende trekker Sony Ericsson to mindre varianter ut av lomma for de som vil ha noe som er billigere og som synes den firetommers skjermen til X10 er for mye av det gode.

Kanskje overraskende trekker Sony Ericsson to mindre varianter ut av lomma for de som vil ha noe som er billigere og som synes den firetommers skjermen til X10 er for mye av det gode. Xperia X10 mini. FOTO: Sony Ericsson

Begge de nye modellene får det Sony Ericsson kaller Timescape og som bringer all kommunikasjon i ulike kanaler sammen på ett sted. For her som ellers er det Facebook, Twitter og annet som teller, og alt dynges oppå e-post, SMS og andre kommunikasjonskanaler. Det er en god ide å gi brukerne et grensesnitt mot alt cybersnakket.

I tillegg er hvert hjørne på skjermen dedikert til en oppgave. I tillegg til at det skal se flott ut er det produktiviteten som står i førersetet og nå handler om å slå eller i det minste henge med på iPhone

Berøring

Xperia X10 Mini og X10 Mini Pro skal lokke både vanlige folk og profesjonelle brukere. Men her er det mikro som står i fokus. Disse modellene er ikke større enn et kredittkort uten at de mister noe av funksjonaliteten for det. Pro kommer med uttrekkbart tastatur, og begge har berøringsfølsomme skjermer med det nye grensesnittet som Sony Ericsson har utviklet.

Mens X10 har en 4 tommers høyoppløst skjerm har de nye miniutgavene 2,55 tommers skjerm med QVGA oppløsning, det vil si 240 ganger 320.

Et fem megapiksel kamera, A-GPS, FM-radio, WLAN og all musikk og underholdning som selskapet har skapt seg et ry på skal få ny fart i salget. X10 Mini veier behagelige 88 gram, men for de som vil ha skikkelig QERTY tastatur så er det 32 gram ekstra å bære med seg.

Xperia X10 mini Pro. FOTO: Sony Ericsson

Vivaz Pro

Her er det lett å tråkke feil. Den andre nylanseringen heter altså Vivaz og ikke Visvas. Dette er en variant av en allerede lanser telefon, men denne tar uttrekkbart tastatur.

Her er det lett å tråkke feil. Den andre nylanseringen heter altså Vivaz og ikke Visvas. Dette er en variant av en allerede lanser telefon, men denne tar uttrekkbart tastatur. Vivaz Pro. FOTO: Sony Ericsson

Her snakker vi om en telefon med uttrekkbart tastatur og en 3,2 tommer trykkfølsom og skrapesikker skjerm med en oppløsning på 360 ganger 640 punkter, altså ekte 16:9 format. Selvfølgelig med all tenkelig maskinvare, inklusive videoopptak i HD format i form av 720P.

Vivaz er ikke en Androidtelefon, men en Symbianmodell basert på femte versjon av S60.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.