PRODUKTNYHETER

Korterevei til 3D

15. nov. 2000 - 16:19

Konstruktører har fått et nytt verktøy som gjør det mulig å utnytte tidligere lagrede DAK-data og 2D-konstruksjonsekspertise ved overgang fra gamle 2D systemer. Nye funksjoner i versjon 9 av programmet Solid Edge automatiserer, effektiviserer og forenkler en rekke oppgaver innen mekanisk konstruksjon. Et nytt programvareprodukt strømlinjeformer publisering av 3D-modeller og konstruksjonsinformasjon på nettet. Versjonen inneholder også flere sensorer som løpende kontrollerer konstruksjonsprosessen.

– I alt har vi lagt til 300 nye funksjoner eller forbedringer i denne nyeste versjonen. Versjon 9 har utvidet funksjonalitet for å dekke de økende behovene til maskinkonstruktører som arbeider med konstruksjon, sier markedssjef Maths Mattsson i Unigraphics Solutions.

Sveising

Et nytt miljø for sveisede konstruksjoner øker produktiviteten ved å forenkle modelleringen. Tiden det tar å modellere sveisede komponenter, reduseres betydelig gjennom en logisk, prosesspesifikk arbeidsgang der konstruktørene definerer komponentene i den sveisede konstruksjonen, legger til overflatebehandlinger før sveising, spesifiserer sveisestrenger og definerer maskinoperasjoner etter sveising.

En ny funksjon for forenklede deler forbedrer effektiviteten ved konstruksjon av store enheter ved å gi brukeren mulighet til å definere alternative, forenklede versjoner av deler med færre detaljer enn den konstruerte versjonen av delen.

Flere sensorer

Solid Edge versjon 9 har to nye DesignAssistant-sensorer som løpende kontrollerer konstruksjonsprosessen. En ny kundespesifikk sensor kontrollerer for eksempel beregninger av produksjonskostnader. Begge legges til eksisterende sensorer som kontrollerer minimumsavstander, metallplatenes produserbarhet og andre konstruksjonsvariabler.

En valgfri modul er Solid Edges konstruksjonshåndbok. Denne gir brukere mulighet til å bruke et stort bibliotek av beregninger, som består av standard matematiske formler og fysiske teorier, for automatisk å lage deler og bruke kunnskapsbaserte konstruksjonsprinsipper.

Solid Edge Web Publisher er en modul som gir brukere mulighet til å raskt og enkelt å publisere konstruksjoner på nettet. Gjennom en interaktiv veiviser blir brukeren veiledet trinn for trinn gjennom prosessen for å lage nettsider med 3D-modeller, produktstruktur- og materiallisteopplysninger og konstruksjonsfilegenskaper.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.