PRODUKSJON

Korter prosjekteringstiden

Knut StrømKnut StrømKnut Strøm
19. aug. 2003 - 08:00

Helgesen Tekniske er storfornøyd med investeringen i det nytt programmet.

- Det nye bygg-DAK-programmet Revit kan spare 50 prosent av prosjekteringstiden, sier Willy Helgesen i Helgesen Tekniske utenfor Bergen. Selskapet har brukt programmet siden januar.

- Ved å bruke maler og objektbaserte materiallister lager vi en prosjektmodell fire ganger raskere enn i AutoCAD, sier han.

Autodesk Revit er et modelleringsverktøy for bygningsdesign og -modellering.

- Bygningsinformasjonsmodellering (BIM) er den viktigste trenden innen DAK for bygningsindustrien, sier Harald Gunnerød, sjef for den norske Revit-distributøren Betech Data.

BIM gjør det mulig å arbeide med bygningselementer som forholder seg riktig til hverandre og som inneholder en mengde informasjon.

BIM forenkler det komplekse samarbeidet i oppføringsfasen og sørger for at informasjonen som ble brukt til å føre opp bygget også er tilgjengelig senere. Tegninger er ikke lenger en mengde streker, men informasjon i den modellen som bygges opp.

Systemet gjør det enkelt å gå fra et 2D tegnemiljø til komplett bygningsdatamodellering.

Revit introduserer parametrisk modellering, og tar hånd om hele prosjekterings- og byggeprosessen. Programmet opererer sammen med AutoCAD 2004-programvare og har full støtte for import, eksport og fillenking ved å bruke DWG-filformat.

Integrasjon med AutoCAD 2004 sikrer at kundene lett kan dele filer og samarbeide i prosjekter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.