NYHETER

Korter inn E134 med 11 km

Regjeringen har gitt klarsignal til bygging av ny E134 mellom Hjartdal og Seljord i Telemark. Prisen på den 11 km lange strekningen er beregnet til over 2 milliarder kroner.

Avstanden mellom Gvammen og Århus blir redusert til omtrent det halve av tunnelen under Mælefjellet. (Ill: GoogleMpas/Våre Veger)
Avstanden mellom Gvammen og Århus blir redusert til omtrent det halve av tunnelen under Mælefjellet. (Ill: GoogleMpas/Våre Veger)
7. mai 2013 - 15:41

- E134 gjennom Telemark får tryggere trafikk, med vesentlig bedre standard  og kortere kjøretid. Utbyggingen vil bety mye for folk og næringsliv, og er et viktig prosjekt for en mer moderne og effektiv veg mellom Østlandet og Vestlandet.

Dette sier samferdselsminister Marit Arnstad i forbindelse med med forslaget om at Statens vegvesen skal få fullmakt til å gjennomføre vegprosjektet Gvammen – Århus nå har passert i statsråd.

Utbyggingen fører til at E134 mellom Hjartdal og Seljord blir innkortet med ca 11 kilometer. Prosjektet er kostnadsberegnet til 2,026 milliarder kroner, og skal finansieres ved bevilgninger over statsbudsjettet.

Prosjektet omfatter bygging av 11,6 kilometer ny veg mellom Gvammen i Hjartdal kommune og Århus i Seljord kommune. 9,6 kilometer av den nye vegen skal gå i tunnel. I tillegg skal det bygges om lag en kilometer ny veg på hver side av tunnelen, som kopling mot dagens E134. I prosjektet inngår også tiltak på gammel E134.

Vegen er planlagd med bredde på 10 meter og med ekstra midtoppmerking. Det er lagt opp til anleggsstart sommaren 2014, med åpning for trafikk i 2018.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.