NYHETER_BYGG

Kort RiT-høring

Leif Haaland
20. des. 2001 - 15:10

Helseminister Dagfinn Høybråten mottok i dag, onsdag 19. desember, en utredning om sykehus og universitet i Trondheim. Et utvalg har vurdert om det kan være et alternativ å bygge det nye sykehuset i Trondheim (RiT) på Dragvoll - i stedet for på Øya. Rapporten viser at det er mulig å bygge RiT på Dragvoll rundt 900.000 kr billigere og innen samme tidsramme. Men ferdigstillelsen vil da skje samlet, og først i 2010. På Øya blir det mulig med etappevis innflytting.

Tar ikke standpunkt

- Rapporten tar ikke standpunkt, den bare belyser relevante synspunkter, sier prosjektleder Jon Østensvig. Rapporten blir umiddelbart sendt på en kort høring. Fristen er satt til 21. januar 2002.

- Denne beslutningen kommer til å kreve en svær prosess i regjeringen, sier Høybråten. Bakgrunnen for hele rapporten er at den forrige regjeringen ikke ville sette i gang et så stort prosjekt før et alternativ var utredet. Stortinget vedtok da i juni 2001 at en alternativ utbygging på Dragvoll skulle utredes.

Konsekvenser for lokalmiljøet

For lokalmiljøet får det langsiktige konsekvenser om Dragvoll eller Øya velges. Plassering på Dragvoll er i konflikt med kommunale byutviklingsplaner. Samtidig er det begrensede arealer på Øya for fremtidige utvidelser. Velger man å bygge universitetsklinikk på Dragvoll, vil det bli bygget universitetslokaler på de ledige arealene på Øya.

Geoteknisk er Dragvoll nord og Øya likeverdige. Dragvoll sør er vesentlig dårligere med bløt kvikkleire og inntil 50 meter dybde til fjell.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.