FORUM

Korrupte norske domstoler

9. sep. 2005 - 14:21

I Telemark for eksempel sitter det kun medlemmer som er foreslått av LO og NHO. Er du ikke organisert hos disse; ”tuff luck”, da er det er ikke noen som føler noe for deg eller kjenner din arbeidssituasjon.

Det er ikke bare mangel på mangfold i meddommergruppen som er suspekt. Det hender også at arbeidsgiveren er et underbruk av en kommune, og at denne plukker ut sin meddommer fordi han/hun står i økonomisk avhengighet til kommunen. For eksempel kan vedkommende ha lederoppgaver for et entreprenørselskap med mange kommunale oppdrag. Da kjære arbeidstaker sitter du enda hardere i saksa.

Justisdepartementet hadde nettopp Eva Joly til å se på korrupsjon. Hun har blant annet sett på suspekte økonomiske koplinger i det i ndonesiske rettssystemet. Dette er meget viktig i henhold til Justisdepartementet: Hvis ikke domstolene fungerer, er landet åpen for all typer kriminalitet.

Vel, det er tydelig at våre folkevalgte gjennom departementene er mer i nteressert i å be sin ekspertise å reise utaskjærs enn noen gang å få rettferd i eget land.

Så kjære arbeidstaker; være på vakt. Spesielt hvis du ikke er med i LO og arbeider der det er koplinger mot meddommere. Norges domstoler er ikke for deg!

Øivind Moen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.