ANLEGGSBRANSJEN

Korona-rammet? Ny løsning hjelper bedrifter å finne ny maskinfører fort

Hurtigutviklet digital løsning for formidling av ledig personell til transport- og anleggsbransjen. Og den er gratis å bruke.

En nyutviklet nettløsning skal gjøre det lettere å skaffe maskinførere under Korona-utbruddet.
En nyutviklet nettløsning skal gjøre det lettere å skaffe maskinførere under Korona-utbruddet. Illustrasjonfoto: Colourbox
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
23. mars 2020 - 11:08

Det er selskapet Cognia Technology som har lansert «Linx sjåførformidling» som på en enkel måte tilgjengeliggjør ledige sjåfører og maskinoperatører for bedrifter som har akutt behov for å levere varer og tjenester i en tid der ikke planlagte oppdrag, smittetiltak og karantenebestemmelser kan gjøre at man plutselig står uten folk til å betjene biler og anleggsmaskiner.

For sjåfører som vil  gjøre en innsats

Grant Larsen er konsernsjef i Cognia. <i>Foto:  Cognia</i>
Grant Larsen er konsernsjef i Cognia. Foto:  Cognia

– Målet er at flest mulig sjåfører og maskinoperatører som har mulighet til å gjøre en innsats registrerer seg på portal.linx.no. Her kan så transportører og entreprenører søke seg frem til aktuelle kandidater tilpasset bedriftens behov, og ta direkte kontakt, forteller Grant Larsen, konsernsjef i Cognia i en pressemelding.

– Med denne løsningen kan vi som selskap bidra til at samfunnet i minst mulig grad stopper opp på grunn av mangel på sjåfører og operatører, sier han.

Covid19-epidemien har gitt en betydelig utfordring for mange selskaper.  Noen opplever at markedet de opererer i, er blitt redusert eller forsvunnet helt. Samtidig ser man at andre virksomheter mangler personell på grunn av økte oppdragsmengder, eller fordi det er sykdomsrelatert frafall blant de ansatte.

- Vi var noe skeptiske til tipsene fra konkurrenten til Killingmo Freseservice, fortalte seniorrådgiver Leif Holst-Larsen (tv.) i krimenheten i Statens vegvesen. Tirsdag la han fram noe av det etterforskningen har kommet fram til. T.h. aktor Sigbjørn Arneberg.
Les også

Killingmo-saken: – 571 arbeidsdager på over 16 timer

Gratis for både sjåfører og bedrifter å bruke

Cognia var raskt ute med å omdisponere programmeringsressursene i konsernet for å lage en effektiv formidlingsplattform hvor ledige sjåfører, maskinoperatører, transportører, bussoperatører og entreprenører kan finne hverandre raskt. 

Kim Finkenhagen, IT- og utviklingssjef i Cognia Technology, forteller at de har snudd seg raskt, og utviklet en nettbasert plattform som kobler tilgjengelig personell innenfor transport og anlegg opp mot bedrifter som mangler personell til sine biler og maskiner.

 
 

– Vi må heller ikke glemme at det også i anleggsbransjen er akutt behov for operatører. Tjenesten er gratis både for sjåfører og bedrifter.

Finkenhagen presiserer at dialogen foregår utelukkende mellom mulig arbeidsgiver.

– Sjåfør/operatør, og vår nettbaserte løsning tilrettelegger for enkel dialog mellom disse aktørene, forteller han.

Flere strekninger på E39 og E18 i Agder og Telemark kan være krevende å holde åpne om vinteren.
Les også

Kontrakt til 731 mill. skal gi færre problemer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.