NETTARKIV

Korktrekker til begjær

Morten Gulden
22. apr. 2008 - 20:22

Peugeot lager nemlig, blant annet, verdens beste pepperkverner – de er faktisk så anerkjente at Peugeot leverer mekanismen til tredjeparts OEM-fabrikanter som så produserer egne design rundt. Men, man kan ikke leve av pepperkverner alene, nå har tiden kommet til å erobre det store korkeopptrekkermarkedet (hva vet vi?). Vi har testet de to nye designtrekkerne sammen med Arnie Stalheim.

Arnie er vin- og matekspert, kjent fra artoftaste.no, TV 2 og Radio Norge (tidl. Kanal 24). Han har skrevet og drukket seg gjennom artikler om mat og vin i en årrekke, og har åpnet flere vinflasker enn de aller, aller fleste av oss.Korketrekker med egen lader

Først ut er ”Els”. Vi har ladet opp på forhånd, og trer sylinderen forsiktig ned på en vinflaske før vi trykker på knappen. Resultatet er et høylydt elektrisk hvin, skumle lyder fra korken og en vinflaske som snurrer raskere og raskere rundt på bordet mens korketrekkeren spiser seg ned over flaskehalsen. Lett sjokkert griper vi tak i flasken og lar det stå til – akkompagnert av en sliten elektromotor og lyden av en torturert kork. Til slutt kommer riktignok korken ut av flasken, men den er delvis pulverisert. Restene sitter igjen inne i korketrekkeren og lar seg bare motvillig lirke ut. Stalheim er ikke imponert.

Etter å ha sjekket (grundig) at vinen ikke er ødelagt testes en flaske til, med noenlunde samme resultat. Det hjelper heller ikke at korketrekkeren ser ut som et sexleketøy for bifile. Dette er ikke en korketrekker du tar frem under en romantisk middag, det vil bare skremme gjesten. Vi pakker den pent ned i esken og satser på det analoge i stede.Manuelt er best

Opptrekkeren ”Baltaz” ligner et design fra Screwpull, som er meget effektivt. Det viser seg å stemme også for Peugeots utgave, med denne trekker du kontrollert ut korker uten anstrengelser. Designet har mye til felles med en tang som har blitt litt for intim med en drill, men konstruksjonen reflekterer bare ergonomien oppgaven krever. Denne korketrekkeren får jobben gjort raskt, smertefritt og uten å ødelegge korken. Og mer enn det kan man ikke kreve.

Mer informasjon på www.peugeot.no

(Bilde arnie.jpg

Arnie har egen vinkjeller. I en leilighet i 6. Etg. )Les mer om: