IKT

Koordinerer gjenbruk av data

KONTAKTMANN: Gjermund Lanestedt hos Scandpower Information Technology er norsk kontaktmann for eContentplus-programmet.
KONTAKTMANN: Gjermund Lanestedt hos Scandpower Information Technology er norsk kontaktmann for eContentplus-programmet. Bilde: Scandpower
Finn Halvorsen
3. nov. 2005 - 17:22
Vis mer

Programmet skal bidra til at mer digitalt innhold blir tilgjengelig over språk- og kulturgrenser i Europa.

Fokusområdene er stedfestede data, digitale læringsressurser, kulturinnhold og vitenskapelige data.

Nærings- og handelsdepartementet vil inngå kontrakt med Scandpower Information Technology vedrørende funksjonen som nasjonal koordinator for programmet. For Scandpower har avtalen en verdi på om lag to millioner kroner.

En av Scandpowers viktigste funksjoner blir å informere om programmet, og blant annet med eget nettsted. Videre skal de bistå norske søkere og rapportere til norske myndigheter og mot EU om erfaringer underveis.

Seniorrådgiver Gjermund Lanestedt vil ha hovedansvaret for funksjonen hos Scandpower. Søknadene om tilskudd til prosjekter behandles av eContentplus-programmet sentralt i EU-kommisjonen.Krav til søkere

Satsinger som på en signifikant måte øker den kommersielle bruken av data på tvers av landegrensene, metadatastandardisering og samarbeidstiltak for å overvinne teknologiske og organisatoriske ulikheter mellom landene, er nøkkelord for søkere som ønsker å nyte godt av programmets midler.

Programmet er åpent for både private og offentlige deltakere. Norske søkere må inngå i konsortier med europeiske innholdsaktører og -miljøer. Nå i høst lyses ut 26 millioner euro i programmets første utlysning, med søknadsfrist 24. november.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.