OLJE OG GASS

Kontroversiell Statoil-brønn var tørr

Skudd for baugen på Apollo-brønnen i Barentshavet.

KONTROVERSIELL: Greenpeace-aktivister bordet i mai boreriggen Transocean Spitsbergen for å protestere mot Statoils boringer i Barentshavet.
KONTROVERSIELL: Greenpeace-aktivister bordet i mai boreriggen Transocean Spitsbergen for å protestere mot Statoils boringer i Barentshavet. Bilde: Anonymous
20. juni 2014 - 09:10

Statoils boreoperasjoner i Hoop-området i Barentshavet har ikke vært ukontroversielt.

Selskapet ble i slutten av mai utsatt for massive protester da Greenpeace-aktivister bordet den innleide boreriggen Transocean Spitsbergen.

Se video av bordingen her.

Lite fruktbart

Nå viser det seg at verdens nordligste boring ikke bar frukter.

Brønnen, som ble boret om lag 45 kilometer nord for Wisting Central-funnet og 350 kilometer nord for Hammerfest, var nemlig tørr.

Oljedirektoratet (OD) skriver at det primære letemålet for brønnen var å påvise petroleum i reservoarbergarter av mellomjura til sentrias alder (Realgrunnundergruppen) og at det sekundære letemålet var å påvise petroleum i reservoarbergarter av sentrias alder (Snaddformasjonen).

Tørr

OD skriver at brønnen påtraff om lag 15 meter tykke reservoarbergarter med god reservoarkvalitet i Støformasjonen i Realgrunnundergruppen.

I Snaddformasjonen ble det påtruffet om lag 170 meter reservoarbergarter, hovedsakelig med dårlig reservoarkvalitet, og kun noen få meter med god reservoarkvalitet.

Les også: Nå vil han stoppe tildelingene på sokkelen

Plugget

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 1050 meter under havflaten og avsluttet i Snaddformasjonen av sentrias alder. Havdypet var 443 meter, og brønnen er nå permanent plugget og forlatt.

Transocean Spitsbergen beveger seg nå videre til Atlantis-brønnen i samme utvinningstillatelse.

Les også:

Statoil: Standardisering og forenkling kan senke kostnadene med 30 prosent

Her kommer verdens største jackup-rigg til Norge

Her er 26 av de viktigste teknologiene fra oljebransjen  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.