NYHETSBREV

Kontrollsystem-prosjekter kan kjøres dataskyen

Honeywell tilbyr slike løsninger for sine prosjekter.

Prosjektgjennomføring i dataskyen gjør at globale team kan samarbeide på en smidig måte.
Prosjektgjennomføring i dataskyen gjør at globale team kan samarbeide på en smidig måte.
27. jan. 2014 - 22:16

Selskapet promoterer også hyppigere bruk av virtualisering for styringssystemer.

Les også: Honeywell vil gi operatørene langt større bevegelsesfrihet

Øker totalsikkerheten

Ifølge teknisk sjef Jason Urso kan det være store fordeler å hente både under prosjektering, drift og vedlikehold av systemene.

For større anlegg mener han såkalte bladservere kan være en smart løsning. Urso viser et eksempel hvor 30 konvensjonelle servere blir erstattet med fem bladservere i en virtualisert løsning. Det sparer naturlig nok plass, reduserer energiforbruk og kan øke datasikkerheten.

- Det kan være lettere å holde et sentralisert system bak lås og slå, mener han.

Den tekniske sikkerheten skal også være ivaretatt, i det minste skal det være redundans. Urso forklarer at alle modulene, som strømforsyning, kommunikasjons- og prosessorkort og disker kan være dublerte. Hele bladserveren kan også klones.

Les også: Honeywell nye bladserverløsning krymper oppsettid, energiforbruk og plassbehov

Standardiserer skapene

Så langt er det meste som forventet. Men Urso trekker nok en kanin opp av hatten. Nå er det prosjektgjennomføringen som skal nyte godt av virtualiseringsløsninger.

- Nå kan vi kjøre automatiseringsprosjektene med flere parallelle aktiviteter, sier han.

Det skal bety redusert prosjekteringstid. Han mener det er mulig å eliminere den konvensjonelle fabrikktesten (FAT), og sende selve systemet til anlegget på et tidligere tidspunkt. Honeywell kan nå frakte standardiserte skap med antatt signalomfang, som inneholder selskapets Universal I/O (konfigurerbar signaltype, også for sikkerhetssystemer), til anlegget på et tidligere tidspunkt.

Les også:  Lilleborg oppgraderte styringssystemet med konfigurerbare, enkanals I/O-moduler

Kutter tid og risiko

 

Ingeniørene gjør konfigurasjonen i dataskyen (Cloud Computing). Urso forteller at de kan engasjere de beste ressursene fra hele verden for å bidra i programmeringsarbeidet. Han slår også et slag for en virtuell FAT. Når programmene skal lastes over til aktuell hardware, er det bare å kopiere filene.

Han mener tilnærmingen nærmest snur opp-ned på tradisjonell prosjektgjennomføring. Dagens metoder har størst trøkk mot slutten av prosjektet.

- Ved bruk av Universal I/O og virtualisering kan vi utføre de tyngste oppgavene tidligere. Det reduserer gjennomføringstiden og risikoen i prosjekter, mener Jason Urso.

Les også: Sosiale nettverk er på vei inn i automatiseringsbransjen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.