Kontrollsenter måtte stenges

ROMSTASJON: Det befinner seg to amerikanere, en ESA-astronaut og fire russere på romstasjonen, som nå styres fra Housteo. Illustrasjonsbilde.
ROMSTASJON: Det befinner seg to amerikanere, en ESA-astronaut og fire russere på romstasjonen, som nå styres fra Housteo. Illustrasjonsbilde. (Bilde: NASA)
  • Romfart

Omfattende skader fra jordskjelvet utenfor Japans kyst har tvunget romfartsorganisasjonen Jaxa til å lukke kontrollsenteret, som styrer de japanske elementene på romstasjonen, skriver danske Ingeniøren.

Overvåker

Kontrollsenteret, som ligger i Tsukuba, ca 45 km nordøst for Tokyo, ble lukket fredag, etter det enorme jordskjelvet som rammet landet.

Senteret står for overvåkningen av det japanske Kibo-laboratoriet på romstasjonen og det tilkoblede japanske HTV-transportfartøyet.

Går som normalt

Styringen ble overtatt av NASAs kontrollsenter i Houston, Texas, og ifølge Jaxa ble kontrollsenteret stengt på normal måte og ingen av personellet ble evakuert.

Aktiviteten i Kibo-laboriatoriet på romstasjonen fortsetter som normalt. Det befinner seg to amerikanere, en ESA-astronaut og fire russere på romstasjonen.

En gruppe teknikere fra Tsukuba, som er på besøk i Houston, hjelper NASA med overvåkningen av de japanske elementene på romstasjonen.

Les også:

Kjøleanlegget svikter på enda en reaktor

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå