Nå er det klart hvem som skal bygge Nordøyvegen  - men først må finansieringen på plass

Skanska best ut.

Nordøyvegen.
Nordøyvegen. Illustrasjon: Statens vegvesen
9. aug. 2018 - 14:04

Statens vegvesen har sendt brev til tilbyderne om at Skanska Norge har levert det beste tilbudet på Nordøyvegen. Det opplyser etaten i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Finansiering må på plass

I brevet understreker prosjektleder Marianne Nærbø, at finansiering av prosjektet er en forutsetning for at det blir skrevet kontrakt. 

Brevet er sendt i samråd med Møre og Romsdal fylkeskommune, og betyr at anskaffelsesprosessen kan fullføres fram til eventuell kontraktssignering. Dette vil imidlertid ikke kunne skje før fylkeskommunen vedtar finansiering av megaprosjektet. 

Det var også Skanska som lå best an da anbudsåpningen ble offentliggjort 1. juni i år. 

De hadde ikke lavest pristilbud, men lavest konkurransesum. Det er sistnevnte som avgjør hvem som har levert det beste tilbudet. Konkurransesummen er pristilbudet minus et fratrekk som tilbyderne har fått, ut fra hvor stor merverdi gjennomføringsplanene gir prosjektet. Dette er en fiktiv sum som blir brukt til sammenligning av tilbudene. Kontrakten baseres på pristilbudet fra entreprenøren som har levert tilbudet med den beste konkurransesummen.

I tillegg til Skanska, leverte PNC, Implenia Norge og Aurstad/Metrostav/Toto tilbud på prosjektet. De tre har ti dagers klagefrist på vedtaket. 

Storsprekk

Prosjektet har fått en god del medieoppmerksomhet, etter at det ble klart at det blir over 800 millioner kroner dyrere enn antatt. 

Fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik, gikk i slutten av juni inn for å avlyse hele prosjektet øyeblikkelig

Dette gikk imidlertid ikke fylkespolitikerne med på

Denne uka lanserte Arbeiderpartiet inn for å doble bompengeperioden på forbindelsen fra 20 til 40 år, for å hente inn store deler av summen. Partiet fikk støtte fra Frp

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.