KLIMA

Kontrollerer alle vannverk

KONTROLLERER ALLE: Mattilsynet har 700 vannverk de ikke har kontrollert - disse skal tas i løpet av 2008. I framtiden skal du kunne klikke deg inn på nettet og se om ditt lokale vannverk er godkjent eller ikke.
KONTROLLERER ALLE: Mattilsynet har 700 vannverk de ikke har kontrollert - disse skal tas i løpet av 2008. I framtiden skal du kunne klikke deg inn på nettet og se om ditt lokale vannverk er godkjent eller ikke. Bilde: Colorbox

Mattilsynet holder på med en landsomfattende undersøkelse av totalt 2700 godkjenningspliktige vannverk.

Rundt 700 av disse er ennå ikke kontrollert, og Mattilsynet vil trappe opp innsatsen etter å ha avdekket alvorlige mangler ved mange av vannverkene, ifølge NTB.

Nødvendige pålegg om utbedringer skal gis slik at ting som ikke er som de skal blir utbedret så raskt som mulig.

- Det er eierne av vannverkene som er ansvarlige for at vannverkene er trygge. Vår oppgave er å føre tilsyn med at vannverkeierne etterlever regelverket, sier seksjonssjef Atle Wold i Mattilsynet i en pressemelding.

Et nytt elektronisk tilsynssystem er under utvikling, som skal inneholde alle relevante data om alle vannkraftverk i Norge, også de vannverkene som bare er meldepliktige.

Mattilsynet og Folkehelseinstituttet vil jobbe med å lage en løsning som gir forbrukerne rask informasjon om vannverket de får vann fra er godkjent eller ikke.Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.