NETTARKIV

KONTRAKTSPALTE 4 saker samlet her

Espen Zachariassen
23. feb. 2009 - 11:35

PKI-løsning til StatoilHydro

BBS har inngått en kontrakt med StatoilHydro om leveranse og drift av PKI-løsning (Public Key Infrastruktur) for konsernets 29.000 ansatte i 40 land.

Hensikten er sikker autentisering ved tilgangskontroll i StatoilHydros applikasjoner.

Leverandøren oppgir ikke verdien på kontrakten, men direktør for salg og forretningsutvikling Mette Kamsvåg Grimstad karakteriserer avtalen som en milepæl for BBS.

Prosjektet er så smått i gang og skal etter planen ha en pilotstart i mars 2009.

EZGrønnere forsikringsdrift

ErgoGroup skal oppgradere og drifte Gjensidige forsikrings IKT-klientplattform. Driften standardiseres og automatiseres ved bruk av virtuell serverpark. Videre inneholder avtalen livssyklustjenester som sikrer Gjensidige en sikker, sporbar og miljøvennlig håndtering av IT-utstyret. Kontrakten har en verdi på 175 millioner kroner over fem år.

Plattformen skal benyttes på Gjensidiges rundt 2700 PC-er i Norge. Det er også lagt opp til at den nye plattformen kan tas i bruk av Gjensidiges datterselskaper utenfor Norge.

Sentralisering av en virtuell serverpark skal redusere kostnadene fordi det vil kreve færre servere.

EZICA fornyer

Dagligvarekjeden ICA fornyer sine kontrakter med Fujitsu Siemens Computers i form av installasjons-, logistikk- og servicetjenester for butikkdatautstyr og infrastruktur i Norge.

Kjeden har ca. 2300 butikker i Sverige og Norge. Avtalen som er inngått består av tjenester på installasjon, prosjektledelse og logistikktjenester samt servicetjenester på alle kasseinstallasjoner med tilhørende periferiutstyr.

Avtalen er en toårig fornyelse med virkning nå fra årsskiftet.

EZNorsk nettleser for u-land

Mobilselskapet Vodaphone skal benytte den norske nettleseren Opera i billigtelefoner i utviklingsland.

Avtalen med det britiske selskapet innebærer at Opera skal utvikle en skreddersydd versjon av sin nettleser beregnet på mobiltelefoner som prises lavest eller midt på treet.

Denne «light»-utgaven skal lanseres i Europa, Asia og Afrika, mens utviklingsland er primærmålet. En testkjøring i Egypt førte til 400.000 nedlastinger av Opera på én måned. EZ

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.