INDUSTRI

Kontrakter for 800 millioner

Kommunikasjonssjef Ronny Lie (t.v) og konsernsjef Olav Volldal kan glede seg over flere nye kontrakter til Kongsberg Automotive de siste månedene.
Kommunikasjonssjef Ronny Lie (t.v) og konsernsjef Olav Volldal kan glede seg over flere nye kontrakter til Kongsberg Automotive de siste månedene. Bilde: Trond Gram
Trond Gram
15. juli 2009 - 13:50

I dag ble det kjent at Kongsberg Automotive har vunnet en ny kontrakt om produksjon av drivstoffsystemer for en av Europas største lastebilprodusenter.

Kontrakten på to millioner euro er ikke stor, men en av mange selskapet har kapret de siste ukene.

Mandag kunngjorde bildelsprodusenten en kontrakt på en million hodestøtter til en nordamerikansk bilfabrikant, til en verdi av 45 millioner euro.

– Fint å vinne kontrakter

– Med nedgang i nordamerikansk bilsalg, er det fint å vinne store kontrakter som denne for å sikre vår markedsposisjon, sa Hans Peter Havdal, direktør i Kongsberg Automotive i den forbindelse.

Uken før kunngjorde selskapet to kontrakter, en på 8,6 millioner euro for produksjon av drivstoffsystemer, og en på 3,4 millioner euro for produksjon av setevarmesystemer.

Totalt har selskapet kapret åtte nye kontrakter siden midten av mai.

– Det er mange som har økonomiske utfordringer om dagen. Det som er vår strategi oppe i dette er å ivareta nummer en og to-posisjon og komme oss gjennom dette ved å jobbe aktivt med markedsføring for å lande nye kontrakter, forteller kommunikasjonssjef Ronny Lie til Teknisk Ukeblad.

Markedsføring og salg vernet

Derfor har markedsføring og salg blitt vernet i den massive omstillingsprosessen Kongsberg Automotive har vært gjennom det siste året.

Av 11000 ansatte i fjor høst er det nå 8500 igjen.

– I vinter, fra i fjor høst og frem til våren, har det vært mindre aktivitet i bilbransjen med dårlig salg og utsettelse av nye bilmodeller. Det vi ser nå er økt aktivitet. Det er en del lystegn i bransjen og salgstallene for juni i Europa viser en oppgang i forhold til tidligere måneder, sier Lie.

Krisen ikke avlyst

Likevel vil han ikke helt avlyse krisen i bilbransjen ennå.

Fredag skal selskapet presentere regnskapet for andre kvartal for investorer og analytikere forventer ikke stor endring i forhold til første kvartal.

– Det har vært stenging hos en del kunder i sommer. Det vil ta noen måneder før vi kan si at dette har snudd i riktig retning, sier Lie.

Totalt har selskapet vunnet kontrakter for rundt 800 millioner kroner siden midten av mai.