Kontrakt til DOF Subsea Norway AS

UNNGÅ FORSINKELSER: Statnett inngår kontrakt med Bergen-baserte DOF Subsea Norway AS om å få utført undersøkelser av sjøbunnen i Hardanger.
UNNGÅ FORSINKELSER: Statnett inngår kontrakt med Bergen-baserte DOF Subsea Norway AS om å få utført undersøkelser av sjøbunnen i Hardanger. (Bilde: Mona Sprenger)
  • Kraft

Statnett har inngått kontrakt om sjøbunnsundersøkelser i Hardangerfjorden.

Oppstart oktober

Statnett inngår kontrakt med Bergen-baserte DOF Subsea Norway AS om å få utført undersøkelser av sjøbunnen i Hardanger. Statnett ønsker å være godt forberedt uansett hvilken løsning som velges for den planlagte overføringsforbindelsen mellom Simadal i Eidfjord og Samnanger, skriver Statnett i en pressemelding.

Sjøbunnsundersøkelsene er planlagt med oppstart mot slutten av oktober og resultatene vil bli gjort offentlig tilgjengelig.

Vil unngå forsinkelser

Statnett forbereder også sjøkabelalternativet ved å gjennomføre elektriske systemanalyser, forprosjektere landanlegg og kabletekniske beregninger. Dette arbeidet vil være grunnlag for en innkjøpsprosess, dersom det skal bygges sjøkabel. Undersøkelsene gjøres parallelt med videre arbeid med luftledning.

– Uavhengig av om det blir valgt sjøkabel eller luftledning i Hardanger, vil Statnett være ansvarlig for utbyggingen. For å sikre strømforsyningen i Bergen og store deler av Hordaland forbereder Statnett derfor for begge alternativene med tanke på å få minst mulig forsinkelser, sier konserndirektør Håkon Borgen i Statnett.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå