SAMFUNN

Kontaktskaperen

Hansen startet som salgsingeniør i Danfoss og ble siden produktsjef. Gjennom tiden har det blitt mye reising og kundekontakt, midt i blinken for den engasjerte drammenseren. Før sin tid i Danfoss skaffet han seg industriell erfaring fra Satema og Stavanger Staal. Han trives i kontakt med den kommende generasjon, ung i sinn som han er. Og han brenner for fluid teknikk.

– Hydraulikk og pneumatikk er et viktige område for norsk industri. Mange maskintyper er helt eller delvis basert på hydraulikk og pneumatikk. Med en stadig sterkere integrasjon med elektronikk, regner leverandørbransjen innen fluidtekikk med fortsatt vekst, sier Hansen.

Han er en mann som går rett på sak uten særlig utenomsnakk. Samtidig er han sosial og liker å kommunisere og være ute blant mennesker. Modellfly er hans kjære hobby, han bygger dem gjerne på gammelmåten – fra tegninger. Hansen driver med fotografering og motorsykkel, liker friluftsliv og følger sine selvbygde fly fra bakken med stor spenning og glede. Fast skribent i fagtidsskrifter er han også, og leder av lag og foreninger. Flere av hobbyene kan heldigvis kombineres, understreker han.

I år går HP-Symposiet av stabelen 19.–21. september på Soria Moria Konferansesenter i Oslo. Det er syvende gang symposiet holdes. Leverandører, brukere av fluid teknikk og representanter fra undervisningsmiljøer møtes for å bli oppdatert, utvikle seg faglig og holde festivitas.

Foreningen arbeider med det meste innen faget, fra rekruttering til å øke forståelsen for og bruken av hydrauliske og pneumatiske løsninger. – De fleste medlemmene er harde konkurrenter i det daglige. Likevel har de ingen problemer med å samarbeide om felles prosjekter som messer, leverandørregister og, altså nå, symposiet.

Les mer om: