IT

Konsulentvekst i løpet av året

EDB-sjef Endre Rangnes.
EDB-sjef Endre Rangnes. Bilde: Scanpix
Trond Heggelund
16. apr. 2008 - 10:41

Konsernets driftsresultat før amortisering av immaterielle eiendeler (EBITA) steg til 173 millioner kroneri første kvartal 2008 mot 143 millioner kroner i samme kvartal i 2007, en økning på 21 prosent.

Resultat før skatt var på 98 millioner kroner, mot 96 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Fornøyd Rangnes

- Med de usikkerheter som ligger i markedene, er det gledelig å kunne vise til resultatfremgang og stor interesse for EDBs tjenester. Første kvartal reflekterer et hardtarbeidende EDB - vi har sagt at vi skal vokse, og vi leverer en markant økning i både omsetning og resultat, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB Business Partner.

Stor etterspørsel

Kvartalstallene viser at etterspørselen etter bank- og finansløsninger er sterk, og EDB rapporterer en organisk vekst innenfor dette området på 8 prosent, noe som er godt over markedsveksten.

EDB har signert nye kontrakter verdt 1 milliard i første kvartal.

Og slik blir fremtiden...

EDB forventer at veksten i IT-tjenestemarkedet i Norden fortsetter i 2008. Det er særlig etterspørselen etter bransjeløsninger og konsulenttjenester som øker. Innen outsourcing forventes det en svak positiv markedsvekst i 2008.

Forretningsområdet Løsninger er godt posisjonert til å møte veksten i etterspørsel etter bransjeløsninger, både innenfor bank og finans og offentlig sektor. Dette kom fram på dagens resultatfremleggelse.

Mye konsulentjobb i vente

EDB venter fortsatt god vekst innen applikasjonstjenesteområdet hvor konsernet med sine 1 200 konsulenter er en stor aktør i Norden.

Markedet for IT-tjenester til olje og gass- og industribedrifter viser god vekst og IS Partner er godt posisjonert til å levere IT-tjenester til et bredt spekter av virksomheter gjennom velprøvd leveransemetodikk og tjenestekonsepter.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.