ARBEIDSLIV

Konsulentene trenger folk

Bergensbedriften Techconsult AS er et av flere konsulentselskaper som merker at etterspørselen etter sivilingeniører, ingeniører og tekniske tegnere øker sterkt. Siden starten i 1999 har Techconsult vokst fra to til 40 ansatte.

– Da vi startet virksomheten, trodde vi på økt etterspørsel i markedet. Men jeg må si at utviklingen har vært betydelig bedre enn våre forventninger, sier administrerende direktør Ronny Meyer.

Selskapets største utfordring er hele tiden å speide etter den beste arbeidskraften.

– Størstedelen av aktiviteten er konsulenttjenester innen design og konstruksjon innen rør, stål, mekanisk og prosess. Foruten de viktige offshoredisiplinene, har vi også fått et godt fotfeste innen de mer tradisjonelle områdene, som skip, tyngre mekanisk industri og landbasert prosessindistri.

For inneværende år er budsjettet 21 millioner kroner. Etter første halvår ligger det til rette for at de forretningsmessige målene skal bli innfridd.

Nylig fikk selskapet oppdrag fra et internasjonalt forsikringsselskap som vil ha Techconsult til å vurdere omstendighetene da det tunisiske fiskefartøyet MS Fortune Endeavor gikk ned på flatt hav utenfor Canada 17. juni i år.

Les mer om: