IKT

Konsortium skal kapre IT-kontrakter

LANSERES TIL VÅREN: Ansatte i industribedrifter som styrer ulike maskiner, som kjører truck eller gjør annet arbeid ute har ofte lang vei til nærmeste nett-tilkoplede PC. CognIT lanserer sitt mobile beste praksiskonsept til våren.
LANSERES TIL VÅREN: Ansatte i industribedrifter som styrer ulike maskiner, som kjører truck eller gjør annet arbeid ute har ofte lang vei til nærmeste nett-tilkoplede PC. CognIT lanserer sitt mobile beste praksiskonsept til våren. Bilde: CognIT
Finn Halvorsen
27. jan. 2006 - 09:42
Vis mer

På vegne av et internasjonalt konsortium har Arctic Group AB skrevet under en omfattende rammeavtale med Telia Sonera i Sverige. Norske CognIT og NSA, begge lokalisert i Oslo, inngår i konsortiet som består av bedrifter fra Skandinavia, Baltikum og Thailand.

Rammeavtalen innebærer at konsortiet får levere IT-tjenester til Telia Sonera de kommende to årene på lik linje med de aller største leverandørene. Arctic Group og de andre selskapene fremstår som en slagkraftig enhet med en sammensatt kompetanse som nå kan konkurrere med de aller største IT-selskapene om utviklingsprosjekter og internasjonale satsninger i multi-millionklassen.

– For to år siden tegnet vi en lignende rammeavtale med Telia Sonera. Vi er stolte over at Telia Sonera har gitt oss fornyet tillitt. Til tross for at konkurransen var enda tøffere denne gang, lykkes vi med å nå opp, sier Anders Lundkvist, administrerende direktør for Arctic Group AB.Gjennombrudd

– For CognIT og søsterselskapet NSA betyr dette et gjennombrudd i nordisk telekomsektor, sier administrerende direktør Bernt A. Bremdal. – Vi sitter på teknologi og erfaring både i og utenfor telekomsektoren som er attraktiv både for Telia Sonera og andre teleselskaper.

Fra før har CognIT en avtale med Telenor og Deutsche Telekom. – Til det tyske selskapet har vi levert både egenutviklet agent- og søketeknologi og tjenester basert på vår spisskompetanse, sier Bremdal. Den første kommersielle applikasjonen basert på CognITs teknologi vil bli lansert på det tyske markedet til sommeren.

Både Anders Lundkvist og Bernt Bremdal mener at bredde i kompetanse og erfaring i dag er nødvendig for å kunne svare på markedets behov for nye avanserte tjenester og løsninger.Sterkere sammen

– Anders Lundkvist og Arctic Group AB har gjort en fremragende jobb på vegne av konsortiet. Rammeavtalen øker muligheten for store forretninger for alle deltagerne, langt større enn det man kan oppnå alene. Samtidig er det et godt bevis på at god nettverksbygging mellom spisskompetansemiljø og en positiv innstilling til samarbeid lønner seg. For en teknologibedrift som CognIT er det også viktig å få avsetningsmuligheter utenfor Norge. Å bli assosiert med dominerende merkenavn i Europa er helt avgjørende for å komme videre, sier Bremdal.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.