BYGG

Konserthuset i Stavanger: – Kostnadsrammen en utfordring

NYTT KONSERTHUS: Her skal det nye konserthuset i Stavanger ligge.
NYTT KONSERTHUS: Her skal det nye konserthuset i Stavanger ligge. Bilde: Jon Ingemundsen
Truls Tunmo
13. sep. 2010 - 08:51

Det bekrefter informasjonssjef for Nytt konserthus i Stavanger IKS, Kurt Kristensen.

– Arbeidet pågår for fullt og konserthuset er så langt i rute i forhold til åpningen den 15. september 2012. Men det har oppstått forsinkelser som følge av blant annet både frost og snø i en periode med støpearbeid. Imidlertid har vi klart å ta igjen disse forsinkelsene, sier Kristensen til Teknisk Ukeblad.1,2 milliarder

Kostnadsrammen for det nye konserthuset er på 1225 millioner kroner. Men reserven på 77 millioner kroner har begynt å minke.

– Kostnadsrammen er en utfordring. I et så komplisert bygg som dette vil det komme uforutsette kostnader, sier Kristensen.

GLASS: Deler av konserthuset i Stavanger får fasader av glass. Nytt konserthus IKS

Flere p-plasser

En utfordring blir det også å skaffe til veie ytterligere 160 parkeringsplasser, i tillegg til de 340 plassene parkeringsanlegget P-arketten har.

– Det nye konserthuset har et udekket behov for 160 p-plasser. Vi har ikke løst dette ennå, men jobber for å finne en løsning, sier Kristensen.Kulturskole

Konserthuset skal også huse Stavanger kulturskole.

– Her er betongarbeidene i full gang, og forutsetningen er at kulturskolen skal være ferdig i oktober 2011.

Også Stavanger katedralskole, avdeling Bjergsted, inngår i prosjektet.

– Her pågår også betongarbeidene for fullt. Skolen er forsinket og det arbeides med å forsere prosjektet slik at skolen kan tas i bruk til skolestart neste høst. Forsinkelsen skyldes blant annet sen oppstart på grunn av veiarbeider i Sandvigå, sier Kristensen.Prøvedrift

Om drøyt halvannet år skal det være klart for prøvedrift i begge salene i konserthuset. I mai og juni 2012 skal akustikken testes og de tekniske installasjonene skal utprøves. I denne perioden vil det også bli gjennomført prøvekonserter i begge salene. Publikum er i denne fasen nødvendig for å få utført akustiske tester og beregninger.

For konserthuset er det per mai innhentet anbud for 84 prosent av entreprisekostnad. Det er inngått 30 kontrakter mens åtte kontrakter gjenstår. I tillegg kommer vel 15 kontrakter for inventar og utstyr.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.