IKT

Konsentrerer kartvirksomheten

Norkart har valgt å selge sin eierandel i Blom Norkart Mapping (BNM) til Blom ASA. I tillegg har Norkart nylig solgt sin eierandel på 30 prosent i det svenske selskapet Kordab.

Gjennom salgene har Norkart fått tilført betydelige økonomiske ressurser. Disse vil i første omgang brukes til å styrke kjernevirksomheten knyttet til utvikling av programvare innen geografiske informasjonssystemer og systemløsninger for kommunalteknisk sektor.

I fjor valgte Norkart og Blom ASA å etablere Blom Norkart Mapping, og begge firma overførte sin kartleggingsvirksomhet til firmaet. BNM er nå etablert som en solid aktør i det norske markedet og har fått flere utenlandsoppdrag.

Norkart har i en periode på over 40 år utviklet seg fra å være en tradisjonell kartleggingsbedrift til en betydelig programvareleverandør til det norske markedet. Norkart har de siste årene satset mye på FoU for å kunne være i front både faglig og teknologisk.

Norkarts programvareløsninger har i hovedsak vært knyttet til forvaltning og bruk av digitale kart og geografiske informasjonssystemer.

Med oppkjøpet av Geoservice i 1999 utvidet Norkart sitt satsingsområde til å omfatte løsninger for kommunal tjenesteproduksjon.

Produktene GIS/LINE som utvikles av Norkart, og KomTek som utvikles av Geoservice, har i dag stor utbredelse i det norske markedet.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.