NYETEKNOLOGIER

Konkurrerer om formpris

Mona Sprenger
7. nov. 2006 - 13:21

22. november deles Sparebankstiftelsen DNB NOR og Norsk Forms pris til Unge Formgivere ut.

I år er Kadabra Produktdesign er en av tre nominerte til denne prisen som går til landets beste arkitekter, industridesignere og grafisk designere under 35 år.

Mer tekniske produkter

– Det er litt spesielt at fire sivilingeniører er nominert. Tidligere år er det litt Dagbladetfredag-design som har vunnet. Vi har mer tekniske produkter, sier daglig leder Jørgen Solstad.

Kadabra produktdesign består av Espen A. Jørgensen (30), Carl A. Nørstebø (28), Carl-Gustaf Lundholm (28) og Jørgen Solstad (28). Fire sivilingeniører som ble kjent på Institutt for Produktdesign ved NTNU. I 2004 valgte de å starte opp sammen.

– Vi er det første designfirmaet i landet som utelukkende har industridesignere med sivilingeniørbakgrunn.

Fra toalett til intelligente hjem

KADABRA arbeider med prosjekter innen produktdesign, interaksjonsdesign, emballasjedesign og designstrategier.

– Det er et øye for pene linjer kombinert med god teknisk forståelse som er oppskriften for vår suksess i dag, sier Solstad.

Tunnel og IT

Kadabra Produktdesign har vært med på å utvikle og designe alt fra lyssetting av tunnel og grensesnitt for intelligente hjem, til pasientterminaler, toalett, termostater og sykkelstativ.

Firmaet designer blant annet for Jordan, Tandberg, Ørsta Stål, Nobø elektro og Sintef.

– Vi har nære bånd til teknologimiljøet ved NTNU og føler at vår kompetanse gjør oss godt egnet for å jobbe med slike produkter, sier Jørgensen.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.