PRODUKSJON

Konkurrenter blir kompanjonger

4. aug. 2000 - 08:15

Bosch planlegger dessuten å fusjonere sine automatiseringsaktiviteter inn i Atecs-selskapet Rexroth.

Venter på godkjennelse

– Rexroth og Bosch skal operere sammen i Norge. Hvor fort det vil skje og hvilken form samarbeidet vil få er ennå uklart, sier Rexroths administrerende direktør Finn Heier . Selskapene venter på at handelen skal godkjennes av EU og det tyske Kartellamt innen første oktober.

– Trolig vil det gå minst to–tre år før bedriftene blir slått sammen til en forretningsenhet. I mellomtiden vil det være et samarbeid som for eksempel kan gå på felles innkjøp eller deling av verksted- og salgsressurser, sier Eigil Thorberg , leder av Bosch i Norge.

Størst i verden

Det var i april Siemens og Bosch kunngjorde at Atecs Mannesmann skulle kjøpes for svimlende 74 milliarder kroner. Bosch og Rexroth vil etter sammenslåingen bli verdens største hydraulikkleverandør, mens Siemens skal kombinere sin bilsystemgruppe med bilinstrumentselskapet VDO.

Mens Rexroth omsetter hydraulikk og pneumatikk for 230 millioner kroner årlig, utgjør tilsvarende deler av Bosch virksomhet bare 5–6 prosent av selskapets totale omsetning i Norge på 460 millioner kroner. Heier og Thorberg er enige om at det ujevne styrkeforholdet på dette området gjør det lett å få i gang et samspill.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.