OLJE OG GASS

Konkurranse om Ekofisk

BYTTES UT: To boligplattformer  tilfredsstiller ikke lenger dagens krav til boligplattformer. ConocoPhillips setter derfor i gang med å bygge en ny plattform med plass til hele 500 personer, kalt 2/4 L.
BYTTES UT: To boligplattformer tilfredsstiller ikke lenger dagens krav til boligplattformer. ConocoPhillips setter derfor i gang med å bygge en ny plattform med plass til hele 500 personer, kalt 2/4 L. Bilde: ConocoPhillips
Anders J. Steensen
10. sep. 2008 - 11:46

Tre selskaper, Aibel AS, Aker Solutions Engineering and Technology, samt Bergen Group Rosenberg AS har fått i oppdrag fra ConocoPhillips å levere et tidligfasestudie (FEED – Front End Engineering and Design) for en ny boligplattform med plass til 500 personer på Ekofisk.

Understellet vil tildeles i egen kontrakt.Ender i EPC-konkurranse

Tildelingen av kontraktene innebærer at det er konkurranse om løsningene og skal ende opp i en anbudskonkurranse om selve EPC(Engineering, Procurement and Construction)-kontrakten for ingeniørtjenester, innkjøp og bygging av dekket på plattformen som får navnet Ekofisk 2/4 L.Bygges i Rogaland

Bergen Group Rosenberg AS samarbeider med Rambøll olje og gass i ingeniørarbeidet. Med seg har de også Malthus som skal bidra med arkitekttjenester. Dersom de vinner fram, vil plattformen med tilhørende boligkvarter bli bygget i Stavanger.

Aibel AS samarbeider med Emmatunga i Sverige for boligkvarteret og bygging av dette. Sammenstilling vil bli gjort i Haugesund.

Aker Solutions vil, etter det tu.no erfarer, gjennomføre oppdraget ved verftet i Egersund.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.