DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Konkurranse om drift av fergesamband i Troms er avlyst

Det blir ingen avgjørelse om hvilket rederi som skal drive sambandet Hansnes-Stakkvik i Troms med det første. Konkurransen er avlyst på grunn av mangelfull informasjon om forholdene ved fergekaiene.

MF "Bogøy" går mellom Hansnes og Stakkvik fram til utgangen av 2019. Den har tilstrekkelig kapasitet til å fortsette i sambandet etter 1. januar 2020, hvis Torghatten Nord får fornyet kontrakt.
MF "Bogøy" går mellom Hansnes og Stakkvik fram til utgangen av 2019. Den har tilstrekkelig kapasitet til å fortsette i sambandet etter 1. januar 2020, hvis Torghatten Nord får fornyet kontrakt. Foto: Wilhelm Lange/fjordfaehren.de
18. apr. 2018 - 12:04

- Konkuransegrunnlaget hadde ikke tilstrekkelige data om vannkvalitet, dybdekart, fortøyningspullerter og strømpunkt, sier komunikasjonsrådgiver Silje Skog i Troms fylkeskommune.

- Vi henvendte oss til Statens vegvesen, men vi fikk vite at det ville ta tid å skaffe informasjonen. Derfor måtte konkurransen avlyses. Hvis ikke denne informasjonen var på plass, ville selskapet som driver sambandet nå, få en konkurransefordel, sier Skog.

Anbudsfristen var opprinnelig satt til 13. april. Fylkeskommunen regner med at oppdraget vil bli lyst ut på nytt i løpet av mai.

Hansnes og Stakkvik ligger i Karlsøy kommune. Fergesambandet krysser Langsundet som skiller Reinøya og Ringsvassøya.

Torghatten Nord driver sambandet fram til 31. desember 2019. Fylkeskommunen vil ha pris på drift i fem år fra og med 1. januar 2020 med opsjon på inntil tre års forlengelse av kontrakten. Det er konkrete planer om å erstatte sambandet med en undersjøisk tunnel, og det er lite trolig at ferga vil gå helt til opsjonsperioden går ut ved utgangen av 2027.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.