NYHETER

Konkurranse med forhandlinger om gangbruer i Oslo

Oslo kommune har invitert entreprenører til konkurranse med forhandlinger om bygging av to gangbruer. Bruene var ute på anbud i vår, men ingen var villig til å gi pris. I en slik situasjon har en byggherre mulighet til å henvende seg direkte til entreprenørene.

Disse bruene ville ingen bygge da de var ute på anbud i vår. Når håper Oslo kommune på bedre resultater etter konkurranse med forhandlinger.
Disse bruene ville ingen bygge da de var ute på anbud i vår. Når håper Oslo kommune på bedre resultater etter konkurranse med forhandlinger. Bilde: Hjellnes Consult/Samferdselsetaten (ill.)
11. juli 2008 - 09:20

Det er § 11 – 8 i Forskrift om offentlige anskaffelser som åpner for denne løsningen hvis det ikke kommer inn anbud etter en utlysning.

De to bruene inngår i en ny gangforbindelse mellom Furuset og Ellingsrudåsen. Den ene er en 60 meter lang skråstagbru som skal krysse E 6. Den blir et landemerke for trafikanter som kommer inn mot byen fra øst. Byggingen av brua vil gi entreprenøren maksimal eksponering, men det var ikke nok til å friste en eneste entreprenør til å gi anbud.

Konkurranse med forhandlinger innebærer at ingen kort er endelig lagt når byggherren sender ut invitasjonen til entreprenørene. Man kan forhandle om pris, byggetid og gjennomføringsmetode. Entreprenørene får ingen informasjon om hva konkurrentene har tilbudt.

Byggeleder Arne Harstad forutsetter at alle de inviterte gir anbud. Valget av entreprenør skal tas senest 6. oktober.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.