NYHETSBREV

Kongsberg vant SAS-kontrakt

Kongsberg Maritime har fått stor kontrakt med Statoil for Johan Sverdrup-feltet

6. juni 2014 - 09:02

Kongsberg Maritime AS har blitt tildelt en prosjektspesifikk FEED-avtale for leveranse av sikkerhets- og automatiseringssystemer (SAS) til  fire plattformer på Johan Sverdrup-feltet.

Inkluderer opsjoner

Den prosjektspesifikke avtalen inkluderer også en opsjon for sikkerhets- og automatiseringsutstyr, livssyklussimulator, ingeniørtjenester og idriftsettelse.

- Kongsberg har installert tilsvarende systemer på ti av Statoils produksjonsplattformer i operasjon i dag og vi er fornøyd med å bli valgt som leverandør til dette viktige prosjektet, sier Geir Håøy, President i Kongsberg Maritime. Dette er en stor kontrakt og styrker vår markedsposisjon som en større leverandør av kjernetjenester for automatiserings- og sikkerhetsløsninger til offshoremarkedet, sier Håøy.

Kjempefelt

Johan Sverdrup er gigantisk, og når det står ferdig utbygd kan det stå til sammen syv plattformer på feltet i 2025, dersom alle fasene blir realisert.

Les mer: Statoil satser på mer og bedre automatisering

Feltsenteret skal i første fase bygges med prosessplattform, boreplattform, stigerørsplattform og boligplattform. Installasjonene har stålunderstell og er forbundet med broer og skal stå på et havdyp på omtrent 120 meter.

På maksimal produksjon vil feltet stå for 25 prosent av oljeproduksjonen på norsk sokkel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.