FORSVAR

Kongsberg skal bygge depot for vedlikehold av F-35 på Rygge

Kongsberg skal bruke 500 millioner på et nytt depot for vedlikehold av F-35 jagerfly på Rygge i Østfold. Depotet skal stå ferdig i 2025.

Norske F-35 under under luftforsvarsøvelsen Arctic Challenge Exercise - ACE 2023.
Norske F-35 under under luftforsvarsøvelsen Arctic Challenge Exercise - ACE 2023. Foto: Eirik Helland Urke
26. juni 2023 - 08:52

Det nye depotet på Rygge vil utføre fremtidige oppgraderinger og modifikasjoner av jagerflyene, mens rutinemessig og jevnlig vedlikehold av F-35 fortsatt utføres av Luftforsvaret på hovedbasen på Ørland. Tyngre vedlikeholdsarbeid gjennomføres på det regionale depotet i Cameri, Italia.

– Etablering av vedlikeholdsdepot i Rygge bidrar til å beholde og videreutvikle kompetanse og kapasitet til å gjennomføre vedlikehold og oppgraderinger av norske jagerfly i henhold til Forsvarets behov og prioriteringer, sier administrerende direktør Eirik Lie i Kongsberg Defence & Aerospace i en pressemelding.

Det er Kongsberg Aviation Maintenance Services som står for bygging og drift av depotet. Det eksisterer allerede et motordepot for F-35 jagerfly på Rygge, der flyets motorer testes etter gjennomført vedlikeholdsarbeid. Det nye depotet skal stå ferdig i andre halvdel av 2025.

Illustrasjon av GBU-53/B Stormbreaker som skal anskaffes til norske F-35A-kampfly.
Les også

Lite stridshode, men stor presisjon: Kjøper hundrevis av glidebomber til F-35

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.