Kongsberg-gruppen på handletur

Kongsberg-gruppen på handletur
PÅ HANDLETUR: administrerende direktør i Kongsberg Maritime Geir Håøy, har vært på handletur på Sunnmøre. Med seg i handleposen fikk han bedriten Evotec. Bilde: Anders J. Steensen

Kongsberg Maritime AS, som er et heleid datterselskap av Kongsberg Gruppen ASA, har oppnådd prinsipiell enighet med de største aksjonærene i Evotec AS om å overta eierskapet i selskapet.

Evotec As utvikler og leverer teknologiske håndteringssystemer for den maritime industrien, blant annet til seismikk, subsea og til forsyningsskip. Innenfor disse utvalgte nisjene har Evotec AS utviklet systemer som har ført dem til å bli en av markedets ledende leverandører, og blant annet sikret Evotec AS kontrakter for levering av komplette håndteringsutstyr til verdens største seismikkskip som fors tiden bygges i Japan.

Sunnmøre

Evotec AS som er lokalisertpå Herøy og i Ulstein kommune, har opparbeidet seg et navn for å være blant de ledende innen innovasjon av håndteringssystemer. Evotec AS har i overkant av 50 ansatte, og vil sommeren 2012 samlokaliseres i nye og skreddersydde lokaler.

– For oss i Evotec AS så gir dette en mulighet til å kunne videreføre vår allerede planlagte strategi med tanke på lokal og internasjonal satsning. Vi skal fortsette og ha en god og lokal forankring samtidig som vi skal satse videre på vår internasjonale tilstedeværelse, og ikke minst så gir dette oss en mulighet til å fortsette å være markedsledende på innovasjon av håndteringssystemer, sier Trond Myklebust, administrerende direktør i Evotec AS.Ingeniørtjenester

Kongsberg Oil & Gas Technologies, som er et heleid datterselskap av Kongsberg Gruppen ASA har kjøpt stavangerbedriften Seagear AS. Bedriften vil gå inn unfder forretningsenheten Seaflex Riser Technologies.

Seaflex ble grunnlagt i 2008 og har i dag ni ansatte. Bedriften har spesialisert seg på å levere ingeniørstjenster knyttet til utstyr for stigerør og løfteutstyr. For KOngsberg Oil & GAs Teechnologies betyr oppskjøpet at de nå får et bedre fotfeste i stavangerregionen.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.