Kongsberg Gruppen kjøper Odfjell-selskap

Kongsberg Gruppen kjøper Odfjell-selskap
PÅ HANDLETUR: Administrerende direktør Pål Helsing i Kongsberg Oil & Gas Technonolgies har vært på handletur i Bergen. - Oppkjøpet av Odfjell Consulting vil styrke vår oppstrømsaktivitet, sier han. Bilde: Kongsberg Gruppen

Odfjell Consulting AS er leverandør av systemer for integrerte operasjoner inklusive programvare og tjenester for boring og brønnarbeider. Selskapet har sprunget ut av og har kontorer sammen med Odfjell Drilling på Sandsli i Bergen, og vil forbli i de samme lokalene.

Bedre posisjon oppstrøms

Kongsberg Oil & Gas Technologies AS har sprunget ut fra Kongsberg Maritime og omfatter i dag Scada-systemene for styring og kontroll av prosessystemer og Kongsberg Intellifield, som er den ledende leverandøren av integrerte operasjoner på norsk sokkel. Med oppkjøpet av Odfjell Consulting AS styrker selskapet sin posisjon i dette segmentet oppstrøms.

Større marked

Administrerende direktør Torbjørn Fortun i Odfjell Consulting mener at oppkjøpet vil styrke deres muligheter internasjonalt gjennom Kongsberg-gruppens internasjonale markedsføringsapparat.

Les mer om: