INDUSTRI

Kongsberg Automotive stenger fabrikk

Kongsberg Automotive er i gang med omstrukturering etter oppkjøpet av amerikanske GSM. 1. oktober stenger fabrikken i Tennessee. Konsernsjef Olav Volldal vil gjøre bedriften mer konkurransedyktig.
Kongsberg Automotive er i gang med omstrukturering etter oppkjøpet av amerikanske GSM. 1. oktober stenger fabrikken i Tennessee. Konsernsjef Olav Volldal vil gjøre bedriften mer konkurransedyktig. Bilde: Trond Gram
Camilla Aadland
31. juli 2008 - 10:25

Fabrikken ligger i Selmer i Tennessee, og stenger allerede 1. oktober. Kongsberg Power Products Systems produserer i dag kabler til møbelindustrien og elektriske produkter som brukes utendørs.

Produksjonen vil bli flyttet til andre fabrikker i USA.

Må spare

De hundre ansatte blir informert i møter i dag, skriver Kongsberg Automotive i en børsmelding. Årsaken til at fabrikken stenger er selskapets behov for å spare kostnader, slik at konkurranseevnen blir bedre.

– For Kongsberg Automotive er det avgjørende at vi finner måter å optimalisere produksjonen vår på, slik at vi forblir konkurransedyktige i et stadig mer konkurransedyktig globalt marked. Overføringen av virksomheten fra Selmer vil gjøre det lettere for oss å justere oss til markedsbehov og gjenopprette divisjonens lønnsomhet til et akseptabelt nivå, sier direktør Power Products Systems, Jim Ryan i børsmeldingen.

Lockout i USA

Før sommeren ble det kjent at flere hundre arbeidere har vært utestengt fra Kongsberg Automotives (KA) fabrikk i Ohio siden 3. april.

Da arbeiderne sa nei til krav om 40 prosent lønnsreduksjon, svarte ledelsen i KA med lockout. De ansatte blir erstattet med innleid arbeidskraft som kjøres inn med busser, noe som har blitt kritisert av norske fagforeninger.

Ble mye større

Kongsberg Automotive kjøpte i fjor opp amerikanske GSM, og antall ansatte økte dermed fra 3000 til 11.000.

– Synergier høres koselig ut, men det er snakk om kostnadskutt og det betyr færre medarbeidere, sa konsernsjef Olav Volldal i et intervju med Teknisk Ukeblad tidligere i vår.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.