MOTOR

Kongelig karma

Den ladbare hybriden Fisker Karma skal settes i produksjon neste sommer, hos Valmet Automotive i Uusikaupunki, Finland, der også Think City skal lages.
Den ladbare hybriden Fisker Karma skal settes i produksjon neste sommer, hos Valmet Automotive i Uusikaupunki, Finland, der også Think City skal lages.Bilde: Per Erlien Dalløkken
15. des. 2009 - 10:02

Med det pågående klimatoppmøtet i København og at det er danske Henrik Fisker som står bak den ladbare hybriden Karma, er det kanskje ikke så overraskende at det er kronprins Frederik av Danmark som setter seg bak rattet.

Turboprinsen

Kronprinsen skal kjøre en Fisker Karma til COP15 i ettermiddag.

Først til Hopenhagen-arrangementet på Rådhusplassen klokka 16. En time senere kjører han til Bella Center i plug-in-hybriden.

Selv om Fisker Karma er en stor fireseters sedan som går på el, er den trolig sportslig nok til å tilfredsstille selv «Turboprinsen», et kallenavn Fredrik pådro seg i yngre dager på grunn av sin hang til å være vel tung på labben på gasspedalen.

Faktisk er det turbo på Fisker Karma også, nærmere bestemt en toliters bensinmotor fra GM som yter 197 kW. Den fungerer imidlertid kun som aggregat for de to elektromotorene som til sammen leverer 300 kW på bakhjulene.

Første ikke-ansatt bak rattet

Fisker Automotive har hatt Karma-prototyper på testbanen i mange måneder nå, se for eksempel dette klippet fra Mazda Raceway Laguna Seca i California.

Men ifølge Fisker er dette første gang at den ladbare hybriden kjøres av noen som ikke er tilknyttet selskapet.

Fisker Karma skal etter planen settes i produksjon i starten av andre halvår 2010. Det skjer hos Valmet Automotive i Finland der produksjonen av Think City nettopp har startet.

Finsk Think til jul

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.