SAMFERDSEL

Kongelig glans over arrangementet

En stor begivenhet med kongelig tilsnitt blir det når tusenvis av representanter for verdens skipsfartsindustri setter hverandre stevne i Oslo i forbindelse med den 18. Nor-Shipping og fagkonferanse i slutten av mai. HM Kong Harald V vil være til stede ved den offisielle åpningen. Åpningen foretas av statsråd Grete Knudsen, Handels- og industridepartementet. Tirsdag 29. mai, vil den britiske dronningen, HM dronning Elizabeth II og hennes gemal, Prins Philip, innlede sitt statsbesøk i Oslo onsdag 30. mai. Prins Philip har varslet sitt nærvær på Oslo Kommunes tradisjonelle Nor-Shipping mottakelse i Rådhuset åpningsdagen med «Thor Heyerdahls International Maritime Environmental Award».

Siste gang på Sjølyst

Onsdag formiddag skal prinsen besøke messen, som avholdes på Sjølyst for aller siste gang. Neste gang, i 2003, vil bli arrangert i nye lokaliteter på Lillestrøm.

– Mellom 13.000 og 15.000 besøkende fra over 50 land regner man vil innfinne seg i Oslo i Nor-Shipping-uken, noe som pleier å sette sitt preg på byen og utelivet. Dette sier Jon W. Thomas, mangeårig direktør for Nor-Shipping. Gjennom det offisielle reisebyrået, Bennett, er over 12.000 overnattinger bestilt, og det forventes at Oslo-hotellene er fylt opp lenge før åpningsdagen.

Gode tider for skipsnæringen ligger trolig til grunn for stor interesse når det gjelder utstillingsplass. De forventes å vare ytterligere ett år, tror ekspertene.

Ny rekord

For femte gang på rad setter messen nye rekorder når det gjelder utstillingsplass solgt og antall utstillere som deltar, fastslår Thomas.

Et spesielt trekk i år er det store antallet nasjonale paviljonger: I år er det hele 20 stykker, noe som understreker hvilken betydning Nor- Shipping har som møte- og markedsplass for hele den internasjonale skipsnæringen. De fleste av disse nasjonene, blant dem skipsbyggingsgigantene Japan, Sør-Korea og Kina, har deltatt med sine nasjonale paviljonger år etter år, men i år deltar også Singapore som et nytt og fargerikt innslag blant de nasjonale paviljongene. En annen eksotisk utstiller, sett med nordiske øyne er et skipsverft fra Filippinene.

Grillfesten i parken hos Veritas på Høvik kommer til å trekke i overkant av 2000 deltakere. Her blandes «business and pleasure».

Spennende konferansedel

Årets Nor- Shipping konferanse – arrangert av Seatrade Organisation fra Storbritannia og Norges Rederiforbund i fellesskap – fremtrer denne gang i et nytt og kompakt format. Den første formiddagssesjonen gir en statusoversikt. Dernest vil markedsanalytikere og meglere fortelle hvordan det står til med markedene og utsikten for fremtiden.

På ettermiddagssesjonen debatteres det om befraktere og lasteeiere bør betale ekstra for kvalitetstonnasje. Så åpnes debatten for konferansedeltakerne. Til slutt vil det bli foretatt en avstemning som gir en pekepinn om hva skipsfartsnæringen egentlig mener om dette temaet.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.