Konflikten løst – arbeidsgiver la seg flat

På et møte i dag, fredag 9. juni, mellom de protesterende arbeiderne, Arbeidsmandsforbundet og hovedentreprenør Eiffage Génie Civil, undertegnet partene en avtale som løser den pågående konflikten.

Illustrassjonbilde
Illustrassjonbilde Foto: Nye Veier
Av Thor Søndenaa
9. juni 2023 - 20:43

– Det er i dag undertegnet en protokoll mellom de ansatte og ledelsen der de er enige om å søke forbundet vårt om en ny innarbeidsordning i henhold til ønskene fra de ansatte, sier Johnny Myhrvold i Arbeidsmandsforbundet til Veier24.

– De ansattes representanter virker veldig fornøyde. Det samme gjelder ledelsen i Eiffage.

– Nå ønsker de å samarbeide konstruktivt om produksjonen, og sammen finne gode løsninger på de byggtekniske utfordringene, sier han videre.

Nye Horten stasjon en en del av dobbeltsporutbyggingen mellom Nykirke og Barkåker.
Les også

Vestfoldbane-entreprenør har saksøkt Bane Nor

Byggherre Nye Veier har bidratt i forhandlingene

Kommunikasjonsdirektør i Nye Veier, Christian Altmann, gleder seg også over at konflikten er løst.

– Nye Veier legger vekt på seriøsitet. Så vi har bidratt og tatt initiativ til å etablere gode samarbeidsformer og gode relasjoner mellom både byggherre, entreprenør og Arbeidsmandsforbundet som representerer arbeiderne.

Altmann trekke særskilt fram det gode samarbeidet Nye Veier har hatt med fagforeningen.

– De var tidlig på ballen og jobbet svært godt – noe de virkelig skal ha honnør for.

– Nå har vi også fått etablert et samarbeidsorgan som skal opprettholdes mellom partene til hele prosjektet er i havn, sier han tilfreds.

Et spill i kulissene

Gjennom siste uke har det åpenbart vært jobbet intenst i kulissene for å løse problemene.

– Jeg har assistert og gitt råd til partene underveis siden forrige uke på vegne av Norsk Arbeidsmandsforbund, sier Myhrvold.

Altmann forteller at dagen før det avgjørende møtet, var det et forberedende møte mellom de tre partene. Noe som åpenbart har bidratt til av saken løste seg fredag.

 Arbeidernes ønsker innfridd

Ifølge Myhrvold innebærer den nye avtalen en omlegging i turnusen fra tre uker på og en uke av til 15 dager på jobb og 13 dager hjemme - med bytte av rotasjon på onsdager.

– Oppstart og avslutningstider blir forsøkt tilrettelagt på best mulig måte i forhold til flyavganger og andre reisemåter, sier han.

Avtalen innebærer også en gjennomgang av rutinene rundt lønnskjøringen og oppretting av de avvikene som har vært avdekket.

– Målet er at det skal bli lettere å forstå og følge med for de ansatte, sier han videre.

– Som forbund ser vi nå at det ligger an til et godt og konstruktivt samarbeid mellom de lokale partene, avslutter Myhrvold.

Veier24 har forsøkt på ulike måter å få kontakt med og innhente en kommentar fra hovedentreprenør Eiffage Génie Civil -  uten å lykkes. Entreprenørens HR-manager, Sondre F. Skoglund, har tidligere skrevet i en sms til avisen Varden at de ikke ønsker å gi noen kommentar da det dreier seg om en intern sak.

stortingsrepresentant Bjørnar Skjæran (Ap), samferdselsminister Jon-Ivar Nygård  og stortingsrepteresentant Siv Mossleth (Sp)
Les også

Nye Veier mister prosjekt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.