Konferanse-kvartett kjørte fellesseminar i Stavanger

Dekket produksjonsprosessen fra engineering til ferdige skap, og fra måleteknikk til styring.

Konferanse-kvartett kjørte fellesseminar i Stavanger
Rittals Håkan Persson dro historien om Industry 4.0, eller den fjerde industrielle revolusjon, i hvert fall slik Tyskerne kaller morgendagens smartindustri.

Leverandørene serverte en kombinasjon av produktnyheter og faglige stoff.

Les: Edvard Grieg-plattformen spiller på tilstandsbasert vedlikehold

Industry versjon 4.0

Rittals Håkan Persson brukte for eksempel brorparten av sin tilmålte tid på tre kvarter til å presentere den fjerde industrielle revolusjon, eller Industry 4.0 som tyskerne gjerne kaller omvandlingen som så smått er i gang.

Eplan vist frem sine objektorienterte engineeringsverktøy for design av skapløsninger, som også inkluderer en dataportal. Sistnevnte bugner med makroer for tusenvis av automatiseringsprodukter fra en lang liste med leverandører. Det er bare å hente fram detaljert teknisk informasjon for fri bruk av designeren.

Les: Slik styres produksjonen av nye Audi A3

Industrielt Ethernet på fremmarsj

Trond Sæther hos Phoenix Contact bød på siste nytt innenfor strømforsyninger, som selektiv utløsning av sikringer, kortvarig ekstrakraft og redundansløsninger. Kollega Morten Aanonli hadde tatt med seg siste nytt fra Hannover Messe, flere moduler for det distribuerte PLS- og I/O-systemet Axioline. Internkommunikasjonen skal være lynrask. Det er seks muligheter for eksternkommunikasjon, hvorav fem er basert på industrielt Ethernet. Det er neppe noen tvil om trenden innenfor feltbuss.

Les: Her er høydepunktene fra Hannover Messe 2014

Elektronisk DP for nivåmåling

Temperatur- og nivåmåling stod i sentrum hos Endress+Hauser. Selskapets Rita Refvik presentere potensielle fordeler med elektronisk differansetrykk (DP) for nivåmåling i tette tanker. Spesielt for målinger som krever oljefylte kapilærrør kan nyvinningen by på mer pålitelige målinger.

Refvik viste også fram verdens raske temperaturmåler, som vi presenterte i Automatisering 3/2013.

Les: Vega lanserer elektronisk DP (differansetrykk)