IKT

Komprimerer familiebildene

22. juni 2001 - 07:00

Click og Fileflow har utviklet en komprimeringsløsning for digitale bilder som gjør det mulig å redusere bildestørrelsen fra ca. 1 megabyte til 50-60 kilobyte. Dermed kan bildene uten problemer overføres via Internett.

Ideeen til Click er å tilby lagringsplass og en rekke tilleggstejenester for digitale bilder på et datakraftanlegg hos Visma Provider. Click-kjeden har inngått ASP-avtale (application service provider) med Visma-selskapet for de fire neste år.

-Visma Provider tilbyr den tekniske løsningen for å lagre bilder samt en rekke tjenestilbud for butikkjedene og kundene, sier adm.dir. Nils Jacob Kringlebotn i Visma Provider til tekblad.no.

Click-kjeden vil tilby alle sine 400 000 kunder å scanne analoge bilder og ta imot digitale bilder, komprimere dem og lagre dem på en server. Hver enkelt kunde vil få sitt område med eget brukernavmn og passord og dermed full tilgang til familielabumene over internett. Visma og Clicck utbikler samme flere verdiøkende tjenester, blant annet skal det bli mulig å videreformidle bilder, for eksempel som epost, eller postkort.

-Det nye tilbudet vil bli tilgjengelig i løpet av sommeren. Opplæring av ansette i kjeden begynner nå, sier Kringlebotn.

Click og Fileflow har fått internasjonal oppmerksomhet for sin komprimeringsteknologi. Det er denne som gjør det mulig å sende bildefiler, som vanligvis er svært tunge, over Internett.

ASP-avtalen melom Visma Provider og Click er verdt 15-25 millioner kroner.

Click-organisasjonen vil også outscource egne IT/IS ressurser samtidig som kjedens 70 forhandlere og franscisetagere vil oppnå standardiserte administrative løsninger innen økonomi/regnskap, logistikk, CRM og kontorstøtteverktøy. Visma Business vil bli benyttet som økonomisystem i løsningen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.